• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
Suriye sınırında asker ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye sınırındaki Kilis'in İnanlı köyü yakınlarında, sınır hattında görevli askerler içinde 5 kişi bulunan otomobilin 1'inci derece askeri yasak bölgeye girdiğini fark etti. Nöbet kulübesinde görevli askerler otomobildekilere "dur" ihtarında bulunduklarını söyledi. Askerler, durmayan ve yasak bölgede ilerleyen otomobildekilere "kaçakçılık" yaptıkları şüphesiyle uyarı ateşi açtıklarını belirtti.

Bir askerin ateşlediği tüfekten çıkan mermi, otomobilin arka koltuğunda olan 26 yaşındaki Ahmet Öksüzoğlu'nun başına isabet etti. Ağır yaralanan ve Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öksüzoğlu hayatını kaybetti.

Asker gözaltında

Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bölgede ve otomobilde inceleme yapan askeri yetkililer, Öksüzoğlu'nun ölümüne yol açan tüfeği ateşleyen ve ismi açıklanmayan askeri gözaltına aldı. Sınır hattında görevli diğer askerlerin ifadelerine de başvuruldu.

Yakınları tepkili

Askerin açtığı ateşle hayatını kaybeden bir çocuk babası Ahmet Öksüzoğlu'nun cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sınıra gelen Öksüzoğlu'nun yakınları duruma tepki göstererek, Öksüzoğlu'nun beraberindeki yakınlarıyla tarlaya çalışmaya gittiğini anlattı. Tepki üzerine bölgeye sevk edilen jandarma sınırda önlem alarak, olay yerine kimseyi yaklaştırmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir