• DOLAR 34.254
  • EURO 37.59
  • ALTIN 2921.363
  • ...
Pakistan`da idamlar hız kazandı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan'da idam cezasının yeniden uygulanma başlamasının ardından 12 mahkumun daha idam edildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, idama mahkum edilen ve af talebi Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilen 12 kişinin cezasının Karaçi, Multan, Faysalabad, Gujranvala, Jhang, Ravalpindi ve Mianvali şehirlerindeki hapishanelerde bu sabah infaz edildiği belirtildi.

Açıklamada, idam edilen mahkumlar arasında sadece terör suçluları değil, cinayet ve tecavüz suçlamalarından idama çarptırılanların da bulunduğu kaydedildi.

Pakistan'da idam cezalarının uygulanması 2008 yılındaki moratoryumla durdurulmuştu. Ancak 16 Aralık'ta Pakistan Talibanı militanlarının Peşaver kentindeki bir okula düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 150 kişiyi öldürmesinin ardından idam cezası sadece terör hükümlüleri için uygulamaya konulmuş ve 25 mahkum idam edilmişti.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, geçen hafta idam cezasındaki moratoryumun tamamen yürürlükten kaldırıldığını ve af talebi Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilen mahkumların gelecek haftalarda idam edileceğini açıklanmıştı.

PAKİSTAN'DA 8 BİN İDAM MAHKUMU BULUNUYOR

Pakistan'da 8 binden fazla idam mahkumu bulunuyor. Pakistan hükümeti 2008 yılında de fakto bir moratoryum kabul ederek idam cezası infazlarını durdurmuştu. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında Taliban'ın Peşaver eyaletinde bir okulu basarak 134 öğrenci ve 19 yetişkini öldürmesinin ardından, idam cezaları yeniden gündeme taşınmış ve Taliban üyelerinin idam edileceği belirtilmişti.

Pakistan'daki idam mahkumlarının cezalarının infaz edilmesinin yıllar boyunca süreceği tahmin ediliyor.

Ancak bugünkü kararla birlikte 2008'den önce ve sonra idam cezası alan ancak cezasının infazı ertelenen yaklaşık 8 bin mahkumun idamı yeniden gündeme geldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir