• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
Küçük Nursena`dan 30 bin kapak desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engellilere tekerlekli sandalye almak için yürütülen kapak toplama kampanyasına Esenler Oruç Reis İlkokulu 3/F sınıfı öğrencisi Nursena Öter, 30 bin plastik kapak toplayarak büyük bir destek verdi. Küçük Nursena Öter, arkadaşlarının desteği ile kampanya kapsamında okullarında 1 tondan fazla plastik kapak topladı.

Oruç Reis İlkokulu Müdür Yardımcısı Tuğba Kalyoncu, kampanyaya desteklerinin süreceğini ifade ederek, kapak miktarını 2 tona tamamlayıp akülü sandalye almak istediklerini söyledi. Ayrıca okullar arası atık pil ve geri dönüşüm toplama yarışmasında da iddialı olduklarını belirtti.

Esenler Belediyesi`nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel`  yürüttüğü kapak toplama kampanyasında bugüne kadar 382 ton plastik kapak toplanarak 21`i akülü olmak üzere toplam 2 bin 375 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kampanya ile hem çevre kirliliği önleniyor, hem de geri dönüşüm yoluyla engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor. Kampanyada 170 kilo plastik kapak toplayan kişi ve kurumlara bir adet tekerlekli sandalye veriliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir