• DOLAR 34.216
  • EURO 37.579
  • ALTIN 2888.93
  • ...
Taciz olaylarından sonra öğrenci yurdu civarında tedbirler alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Karataş Mahallesinde bulunan Nilüfer Kız Öğrenci Yurdu civarında öğrencilere yönelik taciz olaylarına ilişkin basında yer alan haberler üzerine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Üniversite ve Yurt binası arasındaki 2,5 kilometrelik alanda Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 1 ekip bölgede sürekli bulundurularak, önleyici ve caydırıcı tedbirler alınacağını belirten Yerlikaya, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 1 ekibin özel olarak bu konuda belirtilen bölgede görevlendirildiğini belirtti.

Trafik emniyetini en üst düzeye çıkarmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile sürekli ve koordineli bir şekilde uygulamalar yapılacağını ifade eden Yerlikaya, güvenlik yönünden sokak aydınlatmasının iyileştirilmesi ve ulaşım konusunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve TEDAŞ yetkilileri ile gerekli görüşmeler yapıldığını, aydınlatma ve ulaşım sorununun çözümü için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü bayan görevlileri ile birlikte rütbeli bir bayan amir personelinin Nilüfer Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle hafta içi değişik saat ve günlerde sık sık iletişim kurarak görüşmeler yapacağını belirten Yerlikaya, öğrencilerin sıkıntılarının çözümü ve devam edip etmediği konusunda çalışmalarda bulunulacağını, ayrıca mevcut imkânlarla bölgeye bir MOBESE kamerası konulması için çalışmalara başlanıldığını ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir