• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Dindarlara Tahammül Edemeyen HDP`liler LGBT`lilerle Kol Kola
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Eş Baş­ka­nı Feb­ru­ni­ye Ak­yol, sap­kın­la­ra tam des­tek ve­re­rek, “Bir Sür­ya­ni ola­rak eş­cin­sel­le­ri çok iyi an­lı­yo­rum. Be­le­di­ye­miz­de eş­cin­sel­ler­le her tür­lü iş­bir­li­ği­ne açığı­z” de­di. Sap­kın­la­rın der­ne­ği Ka­os GL`­nin dü­zen­le­di­ği 4. Ulus­la­ra­ra­sı Fe­mi­nist Fo­ru­mu çe­şit­li et­kin­lik­ler­le de­vam edi­yor.

PA­NEL KAM­PÜS­TE

An­ka­ra Üni­ver­si­te­si yö­ne­ti­mi­nin tu­haf bir bi­çim­de üni­ver­si­te kam­pü­sü içe­ri­sin­de sap­kın fi­kir­le­ri­ni yay­ma­la­rı­na izin ver­di­ği tra­ves­ti­ler, ho­mo­sek­sül­ler ve lez­bi­yen­ler Ah­met Ta­ner Kış­la­lı Sa­lo­nu­`n­da dü­zen­le­dik­le­ri pa­nel­de, Mar­din Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Feb­ru­ni­ye Akyo­l`­u  ko­nuk et­ti­ler.

YA­ŞA­MA ÖZ­GÜR­LÜ­ĞÜ!

“Si­ya­set ne­dir? Ka­dın­lar ve LGBT`­ler için si­ya­se­te ka­tı­lım ve si­ya­sî tem­sil ne an­la­ma ge­lir?” baş­lık­lı ilk otu­ru­mun­da  Ka­os GL Der­ne­ği Da­nış­ma Ku­ru­lu Üye­si Prof. Dr. Sim­ten Co­şa­r`­ın mo­de­ras­yo­nun­da ko­nu­şan Feb­ru­ni­ye Ak­yol, si­ya­se­te, “İn­san­la­rın is­te­dik­le­ri gi­bi ya­şa­ma öz­gür­lü­ğü­nü sağ­la­ma ay­gı­tı­” ola­rak bak­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, fak­lı cin­sel ter­cih­le­ri olan ke­sim­le­re bu de­ğer­len­dir­mey­le yak­la­şım ser­gi­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.

YOK SA­YIL­MA­SIN­LAR

Eş­cin­sel­le­rin yok sa­yıl­ma­sı­nın top­lu­mu kö­le­leş­ti­rip, öte­ki­leş­tir­me­le­re yol aç­tı­ğı gö­rü­şü­nü sa­vu­nan Feb­ru­ni­ye Ak­yol, “Or­ta­do­ğu ve Me­zo­po­tam­ya coğ­raf­ya­sı da, bu sö­mü­rü­nün en yo­ğun ya­şan­dı­ğı ama ay­nı za­man­da bi­zim ça­lış­ma­la­rı­mız­la di­re­ni­şin de en yo­ğun ya­şan­dı­ğı ye­r” de­di. 

PANEL ENGELLENİNCE ‘UTANMIŞ`

KONUŞMASINDA geçtiğimiz yıl Kaos GL`nin Mardin Artuklu Üniversitesi`nde yapmayı planladığı panelin üniversite yönetimi tarafından engellenmesi konusuna da değinen Akyol, üniversite yönetiminin bu tasarrfundan “utandığını” söyledi.

MUHATABIMIZ LGBTİ

Belediye olarak eşcinsel ve trans bireylerle her türlü işbirliğine açık olduklarını, onların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Akyol, “Mardin`deki yerel LGBTİ yapılanmalarını muhatap alıyoruz, destekliyoruz. Bir Süryani olarak LGBTİ`leri çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de soykırıma maruz kalan Süryani halkının bir üyesiyim. Hem yerel meclis çalışmalarında hem de merkezi çalışmalarında LGBTİ`ler aktif olarak bizlerle beraberler” diye konuştu.

Kaynak: Vahdet Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir