• DOLAR 34.253
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2914.876
  • ...
"Zalimler, katliamlarını demokrasi ve özgülük adı altında yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Dünya Mustazaflar Haftası` münasebetiyle Türkiye genelinde yapılan çeşitli etkinliklerle, geçmişte ve günümüzde Mazlum ve Mustazafların ne denli zulüm ve acılarla katliamlara maruz tutulduğuna dikkat çekiliyor.

Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri kapsamında açılan resim sergisini ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, burada yaptığı kısa açıklamada, gaddar ve zalimlerin katliamları demokrasi, eşitlik ve özgülük adı altında yaptıklarını söyledi. Tasalı, “Müslümanların değerlerine saldırdılar. İslam coğrafyasını işgal ettiler. Müslüman ve mazlumları katlettiler. Yapılan katliamlar, onların gerçek kimliklerini gösterdi." dedi.

“Müslümanlar birlik olsaydı, zalimler onların toprakların işgale yeltenemezdi”

Mazlumlar el ele verseler, zalimlerin onların topraklarını ve memleketlerini işgale yeltenemeyeceklerini ifade eden Tasalı, "Şu unutulmamalı, mazlumların dağınıklığı, çaresizliği ve sessizliği, zalimlerin zulümlerini artırarak devam etmesini sağlıyor ve cesaretlendiriyor. Bu nedenle,  Müslümanların zalimlere karşı uyanık ve birlik içinde olması gerekir. Mustazaflar haftası münasebetiyle; şehit olan ve katledilen tüm Mazlum ve Müslüman kardeşlerimize Allah`tan rahmet ve merhamet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Dünyanın,  Hz Adem'den (a.s) günümüze kadar Mustazafların kanının döküldüğü günlere şahit olduğunu dile getiren Sosyolog Vahit Eser, insanlar huzura ve barışa kavuşmadıkları müddetçe özgür ve medeni bir dünyadan bahsedilemeyeceğini söyledi.

İslam medeniyetinin devamlı uygarlığı, barışı ve medeniyeti hedefleyen bir konumda olduğunu dile getiren Eser, yaşanılır bir dünyanın, ancak İslam adaletinin hâkim olmasıyla olabileceğini belirtti.

“Geçmişten ders çıkarılsaydı, tarihler tekerrür etmezdi”

Her yıl Mart ayının üçüncü haftasında çeşitli etkinliklerle mazlumların anıldığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Bingöl şubesi üyesi Gıyasettin Ekineker de, “Geçmiş tarihte yapılan katliamlar ve yaşanılan zulümlerin yeni nesillere gösterilmesi ve aktarılması ders ve ibret alma açısından önemlidir. Geçmişten ders çıkarılsaydı, tarihler tekerrür etmezdi. Geçmişte olduğu gibi gelecekte bazı acıların ve katliamların yaşanılmaması adına geçmişin tarihini iyi okumak gerekiyor. İnsanlığa acı yaşatanların akıbetlerine bakmak lazım. Yoksa yaşanılan zulümler ve yaşatılan acılar, tekrarlanılır.” dedi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir