• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Umut-Der`in Van`a Yardımları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Umut-Der`in Van depremiyle ilgili başlattığı yardım çalışmaları depremin olduğu ilk günden bu yana tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta deprem bölgesini gönderilen yardım aracından sonra dernek bu gün de bir kamyon dolusu yardım malzemesini yola çıkarıyor.

Bugün yola çıkacak olan yardım aracında 10 ton temel gıda maddesinin yanı sıra soba, battaniye, yatak, giyim malzemeleri ve halı olduğunu belirten Umut Der başkanı Yusuf Kiraz,"Yardımlarımız ve yardım çalışmamız devam etmekte olup Van`daki mağduriyet ve ihtiyaç devem ettiği sürece de devam edecektir." dedi.

Yapılacak yardımların deprem bölgesinden gelen taleplere uygun olmasını isteyen Kiraz, " Halkımız deprem gibi geniş kapsamlı afetlerle ilgili olarak yardım bilinciyle hareket etmekle ve olağanüstü teveccüh göstermekle beraber, bazen yardımların belli kategoride toplanması ve acil ihtiyaçlara cevap verememesi gibi sıkıntılarda mevcut. Van`daki kriz masasında bu konu ile ilgili iletişimimiz var. Hayır sever vatandaşlardan istirhamımız; Depremzedelerin özellikle temel gıda, barınma ve ısınma problemleri olduğundan bu konudaki yardımlara yoğunlaşmalarıdır." İfadelerini kullandı..
Gaziantep Umut-Der`in yardımları Gazikent Postanesi bitişiğindeki dernek binasında toplanıp depremzedelere gönderiliyor.

Şefik Mert - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir