• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Öğrencileri YGS sınavına götüren araç kaza yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe’de YGS sınavının yapılmaması nedeniyle ilçe merkezinden Mardin’e sınava katılmak için öğrencileri götüren 47 PE 441 plakalı özel araç, Kızıltepe-Mardin Karayolunda bulunan sebze hali yolu mevkiinde plakası öğrenilmeyen önündeki araca arkadan çarptı.

Yaşanan kaza sonucu can kaybı ya da yaralanma olmazken, her iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Sınavın Kızıltepe’de yapılmamasına tepki gösteren öğrenci velisi, Yaşanan kaza sonucu sınava girecek öğrencilerin psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Öğrenci velisi, “Kopya bahanesiyle Kızıltepe ilçesinde YGS sınavlarının yasaklanması nedeniyle 7 yıldır binlerce öğrenci Mardin Merkez ve ilçelerinde sınava girmek zorunda kalıyor. Her yıl kilometrelerce araç kuyrukları nedeniyle trafik kazaları yaşanıyor. YGS sınavına katılmak için öğrencileri taşıyan aracımız Mardin-Kızıltepe Karayolunda kaza yaptı. Allah’a şükür öğrenciler yaralanmadı ama öğrencilerin psikolojisi bozuldu. Bu korkuyla nasıl sınava girecekler, girdiklerinde soruları nasıl çözecekler bilmiyorum. çocuklar korkudan titriyor, bu korku ve endişeyle sınava girmek için başka bir araçla Mardin’e gittiler. Allah korusun Bu öğrencilere bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti.” dedi.

Yetkililere seslenen öğrenci velisi, bu yanlış uygulamadan vazgeçilip bundan sonra yapılacak sınavların Kızıltepe’de yapılması için yetkililere çağrıda bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir