• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Suriye  iç savaşı 5. Yılına girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mart 2011`de başlayan Suriye`deki iç savaş 4 yılı geride bırakacak 5. yılına girmesi nedeniyle  İstanbul, Diyarbakır ve basın açıklamaları yapıldı. Yüzbinlerce insanı kayıp ve cezaevlerinde olan Suriye`de, 4 yılda yaklaşık 300 bin insan katledildi. On binlerce çocuğun ve on binlerce kadının da katledildiği Suriye`de milyonlarca kişi de muhacir duruma düşürüldü.

Fatih Cami avlusunda öğle namazına müteakip toplanan STK'lar ve yüzlerce kişi, buradan da Saraçhane parkına sloganlar atarak yürüdü.

Etkinlikte bir konuşma yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Suriye tam 4 yıldır büyük bir vahşete sahne olmakta. On binlerce insanı katlederek, şehirleri yakıp yıkarak, ülkeyi virane haline getirerek ayakta durabilen ve üstelik de tüm bu rezilliği, canavarlığı bir güç gösterisi olarak sunmaktan çekinmeyen aşağılık bir rejim var." Dedi.

Kaya daha sonra, hükümete de seslenerek, " ABD`nin ipiyle kuyuya inmeye kalkmayın! Irak`a yönelik kirli senaryolarda figüranlığa kalkmayın! Bizler Suriyeli kardeşlerimizin maruz kaldıkları zulmü lanetleyip, acılarını paylaşırken, onlara haklı direnişlerinde sonuna kadar destek verip asla zilleti tavsiye etmeyeceğiz." İfadelerine yer verdi.

Diyarbakır'da ise Ofis AZC Plaza önünde toplanan grup adına açıklama yapan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Suriye halkının, geçtiğimiz dört yıl boyunca tarihin gördüğü en ağır kıyımlardan birine maruz kaldığına vurgu yaptı.

Koç daha sonra, "Dünya ülkelerinin yaşanan vahşete sessiz kaldığına değinen Koç, “Suriye halkı, kimyasal silahlar, füzeler ve varil bombalarıyla katledildi. Sistematik işkencelerin kurbanı oldu. Hastalık, açlık ve tehcire maruz kaldı. Dünya ise bütün olan biteni boş gözlerle seyretti. Sadece seyretmekle kalmayıp, muhaliflerin İslami kimliğinden ötürü Esed rejimine dolaylı destek de sundu." İfadelerine yer verdi.

Muş'ta ise sabah namazında bir araya gelen bir grup genç, Sabah Namazından sonra Muş Merkez'deki Ensari Camii avlusunda bir açıklama yaptılar açıklamada, Suriye halkını taleplerine dikkat çekildi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir