• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
" Halepçe katliamı ne ilk nede son olmuştur "
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 16 Mart 1988'de yapılan Halepçe katliamını anarak, katliamı gerçekleştirenleri lanetledi.

İslam coğrafyasının her tarafının Halepçe`yi andırdığını ifade eden Erat, İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Adı, rengi, ırkı ne olursa olsun mazlum ve mustazaf bir şekilde katledilen bütün insanları rahmetle yad ediyoruz.”dedi.

Halepçe katliamının 27. yıldönümünde özelde Halepçe genelde tüm katliamları kınadıklarını belirten Erat, “Zamanın zalimi Saddam Hüseyin`in emriyle Halepçe`de yapılan saldırıda 5 bin insan hayatını kaybetmiştir. Bütün dünya emperyalistleri her zaman olduğu gibi bu katliama sessiz kalmıştır. Fakat bizler insani bir görev olarak bu konuyu ve zalimler tarafından vahşice katledilen tüm katliamları canlı tutmaya devam edeceğiz. Ne yazık ki bu katliam ne ilk nede son olmuştur. Bu günde Filistin`de, Suriye`de, Myanmar`da ve dünyanın değişik coğrafyalarında ve maalesef ülkemizde de Roboski ve 6-8 Ekim gibi olaylarda da olduğu mazlum ve Mustazaf halklar katledilmektedir.”dedi.

“Dünya müstekbirleri katledilenler Müslüman olunca kılları bile kıpırdamıyor”

Dünya zalimlerinin yaptıkları katliamları Müslümanların ayrılmışlığından ve sessizliğinden aldığını vurgulayan Erat, “Dünya müstekbirleri ve insan haklarını savunduklarını iddia edenler maalesef kendilerine yönelik yapılan saldırılarda deyim yerindeyse dünyayı ayağa kaldırırken, söz konusu katledilenler Müslüman olunca kılları bile kıpırdamadığı gibi Müslüman halkların acılarına acılar katmışlardır. Bununla beraber dünya zalimleri bazen de bu saldırganlıklarını maalesef Müslümanların ayrılmışlığından ve sessizliğinden almaktadır.”ifadelerini kullandı.

Halepçe başta olmak üzere Susa`da, Roboski katliamında ve 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen tüm mazlum şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Erat son olarak, "Bugün ne yazık ki, İslam coğrafyasının her tarafı Halepçe`yi andırıyor. Bu nedenle bütün dünya zalimlerini ve müstekbirlerini telin ediyoruz. Filistin`de, Mısır`da, Myanmar`da, Suriye`de, Afganistan`da, 6-8 Ekim olaylarında ve adı, rengi, ırkı ne olursa olsun mazlum ve mustazaf bir şekilde katledilen bütün insanları rahmetle yad ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir