• DOLAR 34.256
  • EURO 37.602
  • ALTIN 2913.97
  • ...
Ağrı`da arazi toplulaştırma değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Kemal Minaz, Arazi Edindirme Şube Müdürü Ferdi Çelik, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumali Özcan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Emin Şen, Avukatlar, Mühendisler, Devlet Su İşleri Mühendisleri, toplulaştırma projelerini yürüten şirket yetkilileri ve teknik personelleri katıldı.

Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Kemal Minaz yaptığı konuşmada,” Toplantı devam eden projeler açısından çok önemli, 2015 yılsonu hedeflerine ulaşabilmek için kurumlar arası koordinasyona ve çiftçi görüşmelerine önem verilecektir. “ söyledi.

Devlet Su İşleri Mühendisleri de 2014 yılında yapılan imalatları ve 2015 yılında hedeflenen çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda, Tarım Reformu Kanunu kapsamında 52 köyde devam eden arazi toplulaştırma ve tarla içi çalışmaları ile sulama projelerinin olduğu köylerde sulama altyapı çalışmaları değerlendirildi.

Ağrı merkez köylerinden Tellisırt ve Yolugüzel köylerinde toplulaştırma çalışmalarının bittiği, Akbulgur, Haydaroğlu, Karaboğa, Ahmetbey, Anakaya köylerinde çalışmaların son aşamada olduğu belirtildi. Diğer köylerde ise mülakat ve askı çalışmalarının devam ettiği anlaşıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir