• DOLAR 34.245
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2922.824
  • ...
Şanlıurfa`da YGS sınavı heyecanı dualar ile başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Heyecanı saat 09.30'dan itibaren Öğrencilerin sınıflara alınmaya başlandı. Detektörle ve elle üst aramaları yapılan öğrencilerin güvenlik kontrolleri yapıldı. Sınava herhangi bir metal veya elektronik cihaz ile içeriye girmenin yasak olduğu belirtildi. 
 

Saatlerin 10.00'u göstermesiyle sınav maratonunun başlamasıyla Matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimleri alanlarından toplam 160 soru sorulduğu ve her bir soru için bir dakika süre verildiği öğrenildi.
 

Sınava aileleri ile birlikte gelen öğrencilerin sınava girmesi ile ailelerin dışarıdaki heyecanlı bekleyişleri devam ederken. okul bahçesinde bekleyen öğrenci ailelerinin Kur'an-ı Kerim den Yasin`i şerifler okudukları zikirler çektikleri ve dua ettikleri görüldü.

Sınava giren öğrenci babası Mehmet Çelik, "Bizler 1976-77 yıllarında bu dönemleri atlattık fakat şimdiki çocuklarımızın stresinden anneler babalar görüyor. Öğrencilerden daha çok stresliler 4-5 gündür stres altındayız bu stres altında çocuklarımız sınavlara girip ne derece başarılı olacaklarını bilemiyoruz bizler için ne hayırlı ise o olmasını diliyorum" dedi.  (Abdulhekim Bulut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir