• DOLAR 34.168
  • EURO 37.764
  • ALTIN 2913.035
  • ...
Bitlis`te YGS maratonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli 2 milyon 46 bin 583 öğrencinin katılacağı sınava, Bitlis geneli 5 bin öğrenci katıldı. Sınava katılacak öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önlerinde beklemeye başladılar.

Sınav heyecanını taşıyan öğrenciler, sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarını yanlarında hazır bulundurdular. Sınav salonlarına duvar saati, adayların sınavda kullanacağı kalem, silgi, kalemtraş, peçete ve şekerleme türü malzemeler ÖSYM tarafından sağlandı. Sınava girecek öğrenciler yanlarında sadece pet şişe içerisinde su bulundurabildiler.

Saat 09.30`dan itibaren sınava girecek öğrenciler, polis tarafından sıkı bir kimlik kontrolünde geçirilerek,  sınav salonlarına alındı. Sınava giren öğrencilerin çok heyecanlı oldukları gözlenirken, dışarıda öğrencilerini bekleyen veliler ise öğrenciler kadar heyecanlı olduğu görüldü.

İçerde öğrenciler ter dökerken, kimi veliler öğrencilerin başarısı için dışarıda dua ederken, kimileri de yanlarına getirdikleri Yasin ve Kur`an-ı Kerim okudular. Sınava giren öğrencilere uyarılarda bulunan salon görevlileri, sınav başladıktan ilk 120 dakika ile son 15 dakika içerisinde kimseyi dışarıya bırakmayacaklarını, çıkanların bir daha sınav salonuna alınmayacağı uyarsı yapıldı.

160 sorunun sorulacağı sınavda bölümlere göre soru dağılımı,  Türkçe Testi 40, Matematik Testi 40, Sosyal Bilimleri Testi 40,Fen Bilimleri Testi 40 soru olarak açıklandı.

Sınava girecek öğrencilere İLKHA aracılığıyla başarılar dileyen Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis`te yaklaşık olarak 5 bin öğrencinin sınava katılacağını belirtti.

Korkmaz şöyle dedi: “Bitlisli öğrencilerimiz sınava çok iyi hazırlandılar. İl olarak iddialıyız. Türkiye geneli başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Sınav öncesi eğitim olarak tüm öğretmen ekiplerimizle birlikte çalıştık. Öğrencilerimizin sınavda başarı sağlaması için tüm gayretlerimizi sarf ettik. İnanıyorum ki, bu çalışmanın soncunda bir başarı elde edilecektir. Bu bağlamda sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir