• DOLAR 34.155
  • EURO 37.825
  • ALTIN 2909.257
  • ...
Batman`da YGS heyecanı dorukta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YGS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav  yerlerinde  bir saat  önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur`an okuyup dualar ettiler.

Geçen sene sınava girip yaşanan bir sıkıntıdan dolayı kazanamayan öğrencilerden Ömer Arslan, “Ben geçen senede sınava girdim. Tabi sınavda bir sıkıntı yaşadığım için istediğim puanı da alamayınca tercih vermedim. Bu senede senenin başından beri sıkı ve düzenli bir şekilde çalıştım. İnşallah yapacağıma inanıyorum. Çalışmadan ziyade bol bol dualar ettik. Allah`ın yardımı bekliyoruz. Allah`ın yardımı olmasa hiçbir sınavı geçemeyiz. Önceki günlerde heyecan hiç yoktu. Sınav sabahı ister istemez okuldaki atmosfer ve kendim gibi öğrencileri görünce tatlı bir heyecan oldu.” dedi.

Din Kültürü öğretmenliği için sınava girdiğini belirten öğrencilerden Hüseyin Karabulut, “2011 senesinde de ben sınava girmiştim. Şuan Dicle ilahiyat 2`nci sınıfta okuyorum. İkinci öğretim okumam sebebiyle tekrar sınava başvurdum.  Birinci öğretime geçmek için bugün yine sınava giriyorum. Herkeste heyecan var. Daha önce sınava girmiş olmak heyecanı düşürmüyor.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Enver Gülmez, ise şunları söyledi: “Bir senedir bu sınava arkadaşlarımızla birlikteçalışıyor,emek sarf ediyoruz. Heyecanımız var ama bugün bu sınava gireceğiz ve heyecanımızı yeneceğiz. Benim tek korkum bu kadar çalışmadan sonra yapar mıyım yapamaz mıyım korkusudur. Çok çalıştık inşallah başaracağız. Bütün arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

Yıllarca çocuğunu bu dereceye kadar okuttuğunu söyleyen öğrenci verilerinden Salih Kurt, “Çocuklarımızı ilkokuldan, lise ve bu dereceye gelene kadar uğraş verdik. İnşallah bu sınavı da başarıyla bitirir üniversiteyi de bitirir. Allah kimsenin çabalarını boşa harcamasın ve bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İmkânsızlıklarla çocuğunun bu sınava hazırladığını belirten Ahmet Işık, şunları söyledi:“Ben inşaatlar da çalışarak çocuğumu bu seviyeye getirdim. En küçük oğludur bu sene ilk olarak bu sınava girecek. Tek isteğimiz başarıyla bitirmeleridir. Allah bütün çocuklarımızın yardımcıları olsun.”(M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir