• DOLAR 34.178
  • EURO 37.909
  • ALTIN 2921.305
  • ...
`Halepçe tarihin en büyük katliamlarından biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru tarafından, Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlandı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Doğru, ''Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Şüphesiz ki Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.'' şeklindeki İbrahim suresinin 42. ayeti ile başladığı mesajında  şu ifadelere yer verdi:

“Son yüzyılda İslam coğrafyası, özellikle Ortadoğu,  sayısız katliamlara şahitlik etti.  Tarihin sayfalarını karartan  bu katliamlardan, Ümmetin sahipsizleri Kürtler ve Kürt Coğrafyası da fazlasıyla  nasibini aldı. Yakın zamanda gerçekleştirilen bu katliamların en büyüklerinden biri de Halepçe Katliamıdır.

Dünya derin devletinin, emperyalist gücün  başını çeken  Büyük Şeytan Amerika`nın desteklediği Baasçı Saddam Hüseyin rejimi, Müslüman Kürtleri Halepçe`de kimyasal bombalarla katliamlardan geçirerek, firavunların listesine ismini yazdırdı. Tarihler 16 Mart 1988`i gösterdiğinde Halepçe`de kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerceMüslüman Kürt, hardal gazıyla katledildi. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart  günü, zalimlerle olmamanın bedelini ödeyen Müslüman halkların uğradığı katliam, ne ilk ne de sonuncu oldu. Zilan Deresi, Roboski, Susa ve 6-8 Ekim katliamları gibi nice vahşet örnekleri, bu coğrafyanın insanına yaşatıldı

Halepçe trajedisi, tarihin en vahşi katliamlarından biridir.Gök kubbenin altında tarihin şahitlik ettiği en büyük katliamlardan biridir. İslam Ümmetinin sessizliği  başta olmak  üzere, sözüm ona insan hakları savunucusu  olduklarını söyleyenlerin kör ve sağır  kalmaları, Mustazaf halkımızın acılarının katlanmasına sebep olmuştur.

Katliamı yapan Saddam ve avenesi , tarihin kara sayfalarına geçmişlerdir. Mazlum Halepçe, bir kez daha Allah`ın yardımıyla, mazlumun ahının, zalim iktidarların son bulmasına sebep olmuştur.  Halepçeler, Roboskiler, Susalar ve 6-8 Ekim`ler, zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Mahrum ve mazlumların, Rab`lerinin (cc) lütfu ile yeryüzüne varis olacakları günler gelecektir inşallah.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir