• DOLAR 34.223
  • EURO 37.938
  • ALTIN 2919.06
  • ...
'Acılarımızı ayrıştırmayalım, acılarımızı paylaşalım!'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş’ta ‘Dünya Vicdan Haftası’ münasebetiyle Eğitim İlke-Sen tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını Muş Eğitim İlke-Sen adına Abdulsamet Çelikçi okudu.

Çelikçi, yaptığı basın açıklamasında, “Bu hafta dünya vicdan haftası.  Elbette ki vicdan, bir haftaya sığmayacak kadar mukaddestir. Fakat her geçen gün biraz daha yitirdiğimiz vicdanlarımızı, hatırlatmak için bir vesiledir bu hafta. Zira dini, dili, ırkı ve ideolojisi ne olursa olsun vicdan timsallerinin bir bir elimizden alındığı haftadır bu hafta.” dedi.

Yaşanan kimi katliamlara dikkat çeken Çelikçi şunları ifade etti: “Halepçe’de Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen vahşi katliamın haftasıdır bu hafta. Bir halkın kimyasal saldırılarla yok edilmek istendiği, Gazzeli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemeye çalışan Rachel Corrie’nin siyonist işgal güçleri tarafından buldozerle ezilerek katledildiği, yine bir sabah namazı çıkışı siyonist rejimin füzelerle bedenini parçaladığı Şeyh Ahmet Yasin’nin katledildiği haftadır bu hafta.”

Acılarımızı ayrıştırmayalım, yarıştırmayalım, paylaşalım diyen Çelikçi, şöyle devam etti: “Bizler gerek dün, gerek bugün, gerekse de yarın yaşanan ve yaşanacak olan acıları hiçbir şekilde ayrıştırmadan ve yarıştırmadan, aynı düzeyde paylaşacağımızı buradan haykırıyoruz. İnsan olmanın ilk adımıdır vicdanlı olmak, vicdanını yitirmemek.  Bizler, insan olmadan Müslüman olmanın hiçbir anlamının olmadığına inanıyoruz. Yine vicdanlı olmadan, insan olmanın hiçbir anlam ifade etmediğine inanıyoruz. Bu nedenle buradan herkese ve tüm dünyaya sesleniyoruz: Gelin acılarımızı ayrıştırmayalım ve yarıştırmayalım. Gelin acılarımızı paylaşalım. Gelin Rachel Corrie’nin dediği gibi; ‘Zulüm bizdense, ben bizden değilim’ diyelim. Gelin Aliya’nın dediği gibi; ‘Düşmanlarımıza bile adalet borcumuz var’ diyelim. Gelin Rabbimizin emri gereği zulmedenlere meyletmeyelim ve tüm ezilenlerin acısını içimizde hissedelim.”

Çeliker basın açıklamasının sonunda, “Bizler de vicdanlarımıza Rabbimizi şahit tutarak şunu haykırıyoruz: Şahid ol ya Rabb; Ceylanları, Esmaları, Halepçeleri, Roboskileri, Berkinleri, Yasinleri, Nihatları, Burak Canları, Rachelleri, Özgecanları, Şeyh Ahmet Yasinleri, Suriyeli çocukları, Mısırlı Kıptileri, ABD’deki Müslümanları ve daha nice mazlumu katleden zihniyetler arasında fark gözetmediğimiz gibi; bu acılar arasında da hiçbir fark gözetmiyoruz!” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir