• DOLAR 34.223
  • EURO 37.878
  • ALTIN 2921.756
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu hatiplerle istişare toplantısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 2015 yılında düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliklerine konuşmacı olarak katılacak hatiplerle yapacakları konuşmalar üzerine istişare toplantısı düzenledi.

Her yıl Kutlu Doğum mevsiminde milyonlarca insanı Peygamber aşkıyla bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu yıl düzenleyeceği etkinlikler için ise tema olarak ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)` konusunun seçildiği belirtildi.

“Sorunların çözülmesinde hatiplerin rolü büyüktür”

Kutlu Doğum etkinlikleri öncesinde hatiplerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda programlarda konuşacak hatiplerle istişare etmeleri için bir araya geldiklerini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu 2015 Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, yapılan bu toplantının kendileri açısında çok verimli geçtiğini söyledi.

Akgönül, “Hocalarımız bu konudaki düşüncelerini bizimle paylaştılar. Onların çok kapsamlı ve derin tecrübelerinden istifade ettik. Bu etkinlik hem bölgede hem ülke genelinde hayırlara vesile olacağını umuyoruz. Bu anlamda hatiplerimizden hem istifade ediyoruz hem de daha iyisine ulaşma adına bir adım atmış oluyoruz. Allah bizi ve onları bu konuda muvaffak kılsın.” temennisinde bulundu.

 “Halkımıza Peygamber Efendimizin ahlakını anlatacağız”

Hatipler olarak Kutlu Doğum ayında yapılacak etkinlikler için bir araya gelmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini ve yapılan bu istişarenin birçok hususta kendileri içinde faydalı olduğunun altını çizen Molla Kerbela Şanlı, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun adeta Peygamberi tanıma ve örnek alma programları haline geldiğini söyledi.

Molla Şanlı, “İnşallah önümüzdeki ay boyunca her gün, her saat ve her mekanda peygamberimizi anlatacak, onun ahlakıyla ahlaklanacak bir toplum olma adına yine yola koyulacağız. Milletimizin kurtuluşu ve cehalet altından çıkıp küfre ve küfrün adamlarından kurtulmaları için peygamberin ahlakı şart ve İnşallah bizlerde bunun için çalışacağız.” şeklinde konuştu. (Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir