• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Dünya mazlumlarını konu alan resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 2 gün sürecek olan ve  dünya mustazaflarını konu alan resim sergisi düzenliyor.

Dünyada zulme uğramış ve katliamdan geçirilmiş Müslümanlara ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı saat 10.00`da yapıldı. Sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ayrıca sergide, 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının resimleri de sergide yer aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Sevgi-Der yönetiminden Ahmet Zariç, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, 6. kez Dünya Mustazaflarını konu alan sergi düzenlediklerini söyledi.

Özelde Halepçe genelde dünya mazlumlarını hatırlatmak amacıyla resim sergisi açtıklarını ifade eden Zariç, “Amacımız, Müslümanların ve tüm insanlığın çektiği çile, sıkıntı ve kederleri insanlara göstermek ve gelecek nesillere de bunu taşımaktır. İstiyoruz ki, insanlarımız bu mazlumları görsün ki, dünyanın birçok yerinde mustazaf ve mazlum insanlar vardır, bu şekilde bu mazlumlara zulüm yapan zorbalar da vardır bilsinler. İstiyoruz ki, insanlar ümmet bilinciyle uyansınlar ve zalimlere karşı birlik içerisinde olsunlar. Ayrıca, bu zulmün son bulmasındaki çözümün de İslam`da olduğunu görsünler. Bugün eğer zulüm ve küfür varsa bunu kaldıracak yegâne sistem İslam`dır. İslam kardeşliğinin olduğu bir yerde kesinlikle böylesi zulümler olmaz.” dedi.

Sergiyi dolaşıp resimleri gören vatandaşlar ise duygularını  açılan duygu defterine yazdı.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir