• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR`dan Ramazan Fırat`ın ailesine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Adıyaman il başkanı Ali Çelik, Kahta ve Samsat ilçe teşkilatlarından oluşan bir heyetle geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen Lüleburgaz MYO öğrencisi Ramazan Fırat'ın Kahta'nın Mazél (Bölükyayla) beldesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Maktulün ailesinden Ramazan Fırat'ın namaz üzerinde iken katledildiği bilgisini alan Yavuz, "Hem mazlumca hem de namazın üzerinde katledilmiş olması hasebiyle İnşaallah Ramazan kardeşimiz şehit mertebesindedir." dedi.

HÜDA PAR olarak acılar arasına ayrım koymayı doğru bulmadıklarını belirten Yavuz, hükümete çağrıda bulunarak hiçbir dengenin hatırına bu olayın üzerini örtülmemesi gerektiğini belirtti. Yavuz, olayın faillerinin, varsa azmettiricilerinin, olayın siyasi bir yönünün olup olmadığının bir an önce ortaya çıkarılmasının toplumsal barışın sağlanması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

İsim vermeden HDP'ye yönelik de eleştirilerde bulunan Yavuz, Yasin Börü ve arkadaşlarının barbarca ve vahşice katledilmesi karşısında bir kınama mesajı dahi yayınlamayan, hatta isimleri bu canilerle birlikte anılan, katil zanlılarına sahip çıkan, avukatları aracılığı ile mahkemede bunları savunan bir zihniyetin siyasi temsilcilerinin benzer bir şekilde katledilen Ramazan Fırat'ı sahiplenmeye çalışmasının tam anlamıyla bir dürüstsüzlük örneği olduğunu kaydetti.

Acılar üzerinden politik rantlar devşirmeye çalışmanın kimseye bir faydasının olmayacağını ve bunun halk tarafından da fark edildiğini ifade eden Yavuz, "Yapılması gereken hem Ramazan'ın hem Özgecan'ın hem de Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerini lanetlemektir." İfadelerini kullandı.

Acılı aileye partisi adına taziye ve tesellilerini sunan Yavuz ve beraberindekiler, Ramazan Fırat'ın kabrini de ziyaret ettikten sonra beldeden ayrıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir