• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Vali Aksoy'dan Tıp Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, her yıl 14 Mart’ta kutlanan Dünya Tıp Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınlayarak, özünde karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan mesleklerin başında sağlık personellerinin icra ettiği hizmetin geldiğini belirtti.

Önemini hiçbir dönemde kaybetmemiş olan hekimliğin kutsal bir meslek olarak kabul gördüğüne vurgu yapan Vali Aksoy, bu mesleği icra edenlere yapılan saldırıların da kabul edilemeyeceğine değindi.

“Sağlık personellerinin çabası ölçülemez”

Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınmasının sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu dile getiren Vali Aksoy,  “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri, sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır. Sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en büyük görev ise hekimlerimize düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçülemez.” dedi.

 “14 Mart tıp bayramını kutluyorum”      

Sağlık personellerinin çağı yakalamak ve sürekli yenilenen bilgiler ışığında kendilerini eğitmek için büyük gayret sarf etmekte olduğuna değinen Vali Aksoy son olarak şunları söyledi:

“Hekimlerimiz büyük zorluklar altında çalışmalarına rağmen, böyle kutsal bir mesleği icra ederek halkımıza sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlamak için büyük çaba gösteriyorlar. Ömrünü insanlığa hizmet etmek için adamış, tıp tarihine damgasını vurmuş çok değerli bilim insanlarımızı minnetle rahmetle anıyor; insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün zorluklara rağmen, görevini büyük özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramını’ kutluyor; başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir