• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İŞKUR'dan  500 kişilik istihdam müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez ve ilçelerde ağaç dikimi, bakımı ve erozyonun önlenmesi gibi işlerde çalıştırılmak üzere 6 ay süreyle 500 kişinin işe alınacağı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bitlis Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, Bitlis merkez ve ilçelerinde 500 kişiye iş imkanı sağlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Aslan, “Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Bitlis Merkez 100, Tatvan 100, Ahlat 60, Adilcevaz 60, Güroymak 60, Hizan 60 ve Mutki 60 olmak üzere toplam 500 kişi alınacaktır. TYP’ye başvuru yapacak bayanların; Orman İşletme Müdürlüğünün fidan dikimi ve ağaç bakımı işi açık arazide ve dağda yapılacağından dolayı bunun dışında başka yerlerde çalıştırılmayacaklarını bilmelerinde fayda bulunmaktadırlar. Bu şartları kabul edecek bayanlar başvuru yapabileceklerdir.

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında işe alınacaklar birinci ve 2’inci grup şeklinde olacaktır. Alımlar öncelikle birinci gruba girecek kişiler arasında noter kurası ile belirlenecektir. Birinci grup bittikten sonra alımlarda eksik kalması durumunda 2. Gruba girenler arasında yine noter kurası ile alım yapılacaktır.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir