• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den promosyon açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube başkanı Eyyüp Değer, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Sen`in içinde yer aldığı komisyonun, öğretmenlerin maaşlarını alacağı banka ve promosyon anlaşması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Sen in içinde yer aldığı komisyonun, öğretmenlerin maaşlarını alacağı banka ve ödenecek promosyon ücretlerinin anlaşmasının yaklaşık bir ay önce sonuçlandığını hatırlatan Değer, ancak yapılan anlaşma ve anlaşma sonrası sürecin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını söyledi.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü; “Anlaşmanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen ne bir promosyon ne de öğretmenlerin ek ders ücretleri hala ödenmedi. Her ayın 1`i ile en geç 5`i arasında öğretmenlerin aldığı ek ders ücretleri bugün ayın 12`si olmasına rağmen yatırılmamıştır. Yetkili olduğumuz 2012 yılında sorumluluğumuzun bilincinde olan bir sendika olarak bir önceki bankayla sözleşme tarihi bitmeden aylar öncesinde promosyon anlaşması yapılarak, eğitim çalışanlarının mağdur edilmemesi için gerekli önlemler tarafımızdan alınmıştır.  2012 yılında yaptığımız anlaşma da 800 TL promosyon ücreti alınmış, 2015 eylül dönemine kadar atanacak tüm eğitim çalışanlarının hakkı korunmuş ve 4 taksit olacak şekilde anlaşma yapılmıştır. Personelin banka kartları adreslerine gönderilmiş, personel banka kuyruklarında bekletilmemiş ve banka ile muhatap edilmemiştir.”

Her platformda Eğitim-Sen`le beraber hareket eden Türk-Eğitim-Sen`in bugün yaşanan fiyaskoya karşı üç maymunu oynamalarının manidar olduğunun altını çizen Değer, “Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve solumuzdaki ziyan sendikanın yaptığı anlaşma eğitim çalışanlarına eziyetten başka bir şey kazandırmamıştır. Burada şu neticeye varmamak elde değildir; Mesele ilçede yetkili sendika  olmak değil, etkili ve iş yapıyor olabilmek aynı zamanda eğitim çalışanlarının hakkını koruyabilmektir. Binlerce eğitim çalışanı bunu hak etmemiştir. Öğretmenlerin alın teri kurumadan bir an önce ücretleri ödenmeli, yapılan sözleşme ve şartları, eğitim çalışanlarının ne kadar ücret alacağı, kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi olarak bu işin takipçisi olacağımızı tüm eğitim çalışanlarının bilmesini isteriz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir