• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Batman Valiliğinde Genel Sağlık Sigortası duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar ve Gelir testine girmediği için borçlu olanların 31 Mart tarihine kadar Gelir Testi Tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, 30 Nisan tarihine kadar da Sosyal Güvenlik Kurumu`na başvurmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, “6552 sayılı Torba Kanunun 81'inci maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012`den sonra bugüne kadar hiç gelir testine gitmemiş olanlar. Gelir testine girmekle birlikte  testi geç yaptırdığı için, testten önce SGK tarafından en yüksek prim tutarından borçlandırılmış olanlar. Gelir testini zamanında yaptırdığı halde, ödemekle yükümlü olduğu primleri zamanında ödememiş olanlar af veya yapılandırma kapsamına girmektedir.” denildi.

Açıklanın devamında, “31 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi için başvurmaları durumunda genel sağlık sigorta tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenmekte ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilmektedir. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 11 Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar 6 bin 904 gelir testisonuçlandırılmıştır.” şeklinde belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir