• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Modern köleliğe karşıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Şanlıurfa Teşkilatı Kadın Kolları, Ankara’dan gelen Saadet Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bölükbaşı’nın katılımıyla İl Divanını gerçekleştirerek seçim çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Açıklamayı yapan Bölükbaşı dünya gündemine değinerek çalışmalarını amacını belirtti.

Bölükbaşı, “Türkiye ve dünya gündemine baktığımızda, haberleriizlediğimizde gördüklerimiz; sömürü, savaş, çatışma, kavga, kan ve gözyaşı, başımızı nereye çevirirsek bir yangın var. Kulağımızı neye kabartsak binlerce mazlumun feryadı duyuluyor. Şu anda dünyanın 80 ayrı bölgesinde İslam coğrafyası başta olmak üzere, iç savaş, çatışma ve kaos hakim. Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre 52 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Afrika da her 4 çocuktan birisi 5 yaşını görmeden hayatını kaybediyor. Her 10 dakikada bir çocuk önlenebilir hastalıklar nedeniyle ilaç bulamadığı için ölüyor. Son 10 yılda savaşlar neticesinde iki milyondan fazla çocuk öldü. 5 milyonu sakat kaldı.Yılda 2,5 milyon çocuk kaçırılıyor. 1,5 milyonu fuhuş pazarına sürülüyor. Dünyadaki 7 milyar 125 insanın yarısı günde 2 dolardan az bir para ile yaşamaya çalışıyor” dedi.

 “Bu istatistiklerin uzaması mümkün dünyada, maalesef olan ama görmek istemediğimiz, gözümüzü kaçırdığımız hatta moralimiz bozuluyor diye duymak dahi istemediğimiz gerçekler bunlar. İfade ettiğimiz bu gerçeklerin sebeplerini değerlendirdiğimizde; şu sonuca varıyoruz. Dünyadaki, nimet-külfet dağılımında, dengesizlik var. Sizce dünyadaki servet dağılımı nasıl? Dünyanın en zengin 85 ailesi; 3,5 milyar insanın toplam mal varlığından daha fazla servete sahip. (İngiltere Oxfam verilerine göre). Oysa bu dünyada herkese yetecek yerde var nimet de, var ancak Adil Bir Düzen yok. Saadet Partisi olarak bizler modern kölelik düzeni dediğimiz bu düzene karşıyız. O yüzden “Yeni Bir Dünya Düzeni”diyoruz” diyerek sözlerine son verdi. (Abdulhekim Bulut/Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir