• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bitlisli kayakçılar başarının zirvesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 etap ve bir final yarışlarında mücadele eden Bitlisli 34 kayakçı 8 altın madalya, 18 gümüş madalya ve 14 tane de bronz madalya alarak büyük bir başarı elde ettiler.

Madalyaların yanı sıra 5`de kupa ile dönen Bitlisli kayakçılardan 10 tanesi ise milli takım aday kadrosuna seçildiler.

Kayak Antrenörü Mesut Huyut, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun, Bitlisli kayakçıların son yıllarda elde ettiği en büyük başarı olduğunu kaydederken, şampiyonaya katılan 22 il içinde 3`ncü   olduklarını   sözlerine ekledi.

Huyut, açıklamasının devamında ,  “U16, U14 ve U21 olmak üzere şampiyonaya 34 sporcu ile katıldık. Mücadele ettiğimiz 2 etap ve 1 final yarışlarında çok iyi dereceler yaparak 40 madalya ve 5 kupa ile Bitlis`i en iyi şekilde temsil ettik. Türkiye şampiyonasına toplamda 22 il katılmıştı. Biz ise İstanbul ve ev sahibi Erzurum`dan sonra 3`ncü il olmayı başararak çok iyi dereceler elde ettik. 8 Altın, 18 Gümüş ve 14 Bronz madalya kazandığımız şampiyonada Muhammet Uca, Deniz Aşit, Doğan Özgeç, Naz Orhan ve İrem Yıldız adlı sporcularımız 5 kupa sahibi oldular.” diye konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kenan Aşit ise, Erzurum`daki yarışlarda kendilerine destek olan başta Bitlis Valisi Orhan Öztürk, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aşit, açıklamasında şunları söyledi. “Bitlis olarak yaklaşık 10 yıldır böyle bir başarıya hasrettik. Geçmişte Bitlis olarak kayak sporunda her daim başarımız vardı. İnşallah artık bundan sonraki yıllarda da yine aynı başarıları elde etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir