• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sosyologlar özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardinli sosyologlar özlük haklarının iyileştirmesini istiyor. Sosyolog/Yazar Faraç Çobanoğlu, Mardin ziyaretleri sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a sosyolog ve psikologların taleplerini içeren bir dosya sundu.

Gerek Başbakan Davutoğlu’na ve gerekse de Bakan Ayşenur İslam’a teslim edilen dosyadaki metinde şu ifadelere yer veriliyor; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı meslek elemanı(sosyolog, öğretmen, çocuk gelişimci vs.) olarak çok düşük ücretle ve özlük haklarımız olmadan çalışmaktayız.

Daha önce durumlarımızda iyileştirme yapılması ve 4b sözleşmeli olarak çalışmak için birçok yere başvurduk ve başvurmaya devam ediyoruz. Sayın bakanımızla görüşme fırsatı yakaladık, konudan haberdar olduğunu, ilgileneceğini söylemişti, ancak şu ana kadar değişen bir şey olmadı. Bize konunun maliye bakanlığında olduğu ve bakanlığın bütçe ayırmadığı söylenerek talebimiz olumsuz karşılandı.

Başvurulması gereken her yere başvurduk, bu konu ile ilgili iletilmesi gereken her yere talebimizi ilettik. Şu anda bütün umudumuz sizsiniz. Taleplerimizin gerçekleşmesi ve daha iyi koşullarda çalışmamızın mümkün olması sizin onayınıza bağlıdır. Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde çalışan binlerce insan sizden müjdeli bir haber alma beklentisi içinde. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülüklerde ve kızılaya bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı çalışan personeller Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde kendisinin onayı ile 4b sözleşmeli statüsüne geçirildiler. Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan binlerce insan da sizden aynı davranışı sergilemenizi umutla beklemektedir. Bütün arkadaşlarım adına sizden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı çalışanlar için 4b statüsüne geçirilmemizi talep ediyoruz. Durumumuza gereken duyarlılığı göstermenizi rica ediyoruz. Çünkü taleplerimizin yerine getirilmesi sizin onayınıza bağlıdır. Taleplerimizin siz başbakanımızın başkanlığında toplanacak bakanlar kurulunda dile getirilmesi ve sizin başbakanlığınız döneminde yaklaşan genel seçimlerden önce bu sorunun olumlu yönde çözülmesi bizim için hayati önem taşımaktadır. Ek ders karşılığı çalışan tüm meslek elemanı arkadaşlar olarak konu ile ilgili ivedi ve olumlu haberler almak ümidiyle çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımızı sunarız.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir