• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Mardin, Berlin Fuarı'nda tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in üst üste ikinci kez katıldığı ITB Berlin Fuarı’nda “Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi” kapsamında Mardin’in tanıtımı için hazırlanan İngilizce, Almanca ve Japonca hazırlanmış olan medreseler, kiliseler ve Mardin çarşılarının yer aldığı broşürler, telkari, gezi güzergâhlarını içeren turizm haritası, DVD, sabun, geleneksel bademşekeri gibi ürünler katılımcılara ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kiraladığı alanda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık verdiği fuarda, Bakanlığın kiraladığı 3079 metrekarelik alanda bölgeler ayrı ayrı stantlar kurarak tanıtım çalışması yaptı.

Türkiye’nin 245 katılımcı ile yer aldığı fuarda, Mardin tanıtım standını ziyaret eden, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyük Elçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve Berlin Kültür Müşaviri Tahsin Yılmaz’ı Vali Yardımcısı Ali Güldoğan karşıladı.

Katılımcılar tarafından ilgi odağı haline gelen Mardin Standı birçok ziyaretçiyi ağırladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir