• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Zaman uzlaşma ve helalleşme zamanıdır ancak...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda yaşanan güzel gelişmelere rağmen geçmiş dönemlerde haksız yere mağdur edilenlerin mağduriyetlerinin halen yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Çözüm Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirterek bu mağduriyetlerin giderilmesi için Adli Sicil Affı talebinde bulundu.

“Helalleşmek için adli sicil affı”

“Helalleşmek için adli sicil affı” çağrısında bulunan ve ceberut devlet anlayışının mağdur ettiği insanların mağduriyetinin çok büyük mağduriyetler oluşturduğunu belirten Ezgin, son 12 yılda atılan olumlu adımların olduğunun inkar edilemeyeceğini ancak, Türk, Kürt, Sünni, Alevi demeden hemen her kesimin eski ceberut devlet anlayışından zarar gördüğü, bir şekilde mağdur edildiği ve bu mağduriyetlerinde bazılarının halen devam ettiğinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.

“İstihdam noktasında sıkıntı oluşturmaktadır”

Özellikle 90'lı yıllarda Türkiye genelinde ancak özelde bölgede Kürtlerin 28 Şubat zulmüyle karşı karşıya kaldığını ve Müslümanların haksız bir şekilde gözaltı ve tutuklamalar yaşadığını belirten Ezgin, “İnsanlar dini görüşleri ve ideolojik farklılıkları nedeniyle, işlerinden, aşlarından ve hatta hayatlardan bile edildiler. Bu mağduriyetlere uğrayan vatandaş sayımız yüzbinleri bulmaktadır. Geçmişin o acı tecrübeleri ve sıkıntıları bugün bile kamu idarelerinde veya özel sektörde dahi istihdam noktasında sıkıntı oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

İnsanların geçmiş acılarını unutması için…

Yetkililerin  bu mağduriyetlerin devam etmesine bir dur demesi gerektiğini, geçmiş eski kayıtların ve mağduriyetlerin bir şekilde giderilmesi gerektiğini ifade eden Av. Ezgin, “Çözüm süreci gibi çok hassas ve bir süreçte, bu mağduriyetlerin de giderilmesi, insanların geçmiş acılarını unutması, toplumsal barış ve toplumsal uzlaşıya katkı sunması, mağdur olan insanların topluma yeniden insani bir hayat standardı ile topluma kazandırılması için geçmiş eski kayıtların, özellikle arşiv kayıtlarının silinmesi ve tarihin karanlık sayfasına atılması büyük fayda sağlayacaktır.” önerisinde bulundu.  – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir