• DOLAR 32.279
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2405.603
  • ...
Mersin'de yaşayan Suriyeli kadınların sorunları konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Mersin Müftülüğü tarafından Suriyeli kadın ve çocuk sığınmacıların sorunlarını konu alan bir panel düzenlendi. Merkez Yenişehir İlçesi Hz. Mikdat Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen panel, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Suriyelilerin en fazla Türkiye’ye geldiklerini ifade etti.

Halkın gelenlere, misafir ve ensar yaklaşımı ile kapısını ve gönlünü açtığını ifade eden Melek, “Ama şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekir, gideceği ülkede ne kadar misafirperverlik görse de yaşadığı topraklardan ayrılmak hiç de kolay değildir. Özellikle çocukları ile göç etmek zorunda kalan kadınlar için başka bir ülkede yaşamak daha da zordur.” dedi.

Türkiye’ye sığınanların yaklaşık olarak yüzde 75’ini kadın ve çocukların oluşturduğunu ifade eden Melek, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Suriyelilerin gittikleri memleketlerde ciddi uyum sorunu yaşıyor. Bugün son verilere göre yaklaşık olarak 2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapmaktayız. Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacıların yüzde 75’ini kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır. Bu insanların en çok mağdur olanları ise hiç şüphe yok ki kadınlar ve çocuklardır. Çocukların ve kadınları bu tramvayı atlatmaları hiç de kolay değil. Ülkemizde yaşayan mültecilere olan şefkat ve merhametimizi daha da artırmalıyız. Bugün Suriye’de göç edenler için muhacir olma sınavı olduğu gibi bizim içinde ensar olma sınavıdır.”

Konuşmaların ardından panel sona erdi. (Osman Öksüz- İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir