• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kadın aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimcidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, “08 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolaysıyla yayımladığı mesajında, kadının aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimci olduğunu belirtti.

Çelenk, “Peygamber Efendimiz (sav) veda hutbesinde, Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim ve “Cennet Anaların ayakları altındadır.”demiştir. Bu söze mazhar olan kadınlarımızı her zaman korumalı, kollamalı ve haklarını gözetmeliyiz.”dedi.

Geleneklerimiz ve dinimiz açısından da kadının aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimci olduğunu belirten Çelenk, “Çocuğun terbiyesi, yetişmesi, her yönden gelişmesi, güzel alışkanlıklar kazanması ve yararlı bilgilerle donatılmasında en büyük rol kadındadır. Bugün kadınlarımızın karşılaştığı sorunlar açısından baktığımızda da, karşımıza ilk olarak kadına yönelik şiddet uygulaması çıkmaktadır.”ifadelerini kullandı.

Kadınlara yönelik insanlığa sığmayan saldırıların uygulandığını belirten Çelenk, “Son zamanlarda kadınlarımıza yönelik ve bizleri kaygılandıran insanlık dışı davranışların yok edilmesi için, başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Sonuç olarak, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, her şeyin en iyisine ve en güzeline layık kadınlarımızın ve analarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir