• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İHH, Şırnaklı Yetimlere Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı(İHH), Şırnaklı yetimleri yine unutmadı. İHH Şırnak`ta, ihtiyaç sahibi ve yetim 120 çocuğa bayramlık alarak hayır dualarını aldı.

Şırnak`ta Mehmet Laçin ile birlikte 2007 yılından beri İHH Şırnak gönüllüleri olarak hizmet yaptıklarını belirten Ekrem Tetik,
"Kurban Bayramı öncesi yetim ve ihtiyaç sahibi 120 yetim çocuğu tepeden tırnağa giydirdik. Bu çocuklar bayramı bayram gibi yaşasın istedik. Giydirdiğimiz yetimleri hammalı bir çalışma sonucu mahalle mahalle dolaşarak tespit ettik. Tespit ettiğimiz 120 yetim çocuğu giyim mağazasına götürdük. Keyfilerince seçtikleri bayramlık elbiselerini alanların yüzündeki sevinç, bizleri de o derece sevince boğmuş, mutlu etmiştir." dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı adına Ramazan ayında da 200 aileye gıda paketinin dışında, 50 adet Çocuk kolisi ve 50 adette öğrenci seti dağıttıklarını belirten Tetik; "İHH İnsani Yardım Vakfı Şırnak gönüllüleri olarak Allah nasip ederse Şırnaklı tüm yoksul ve ihtiyaç sahibi insanımıza ulaşmaya, onların dertleriyle dertlenmeye gayret göstereceğiz." diyen Tetik, Şırnaklı iş adamları ve varlıklı insanlarının da bu konuda öncülük yapmasını istedi.

Tetik, "Biz istiyoruz ki, Şırnaklı İşadamlarımız ve zenginlerimizde bu konuda artık bir adım atsın. Şırnak`taki yoksul ve yardıma muhtaç o kadar aile var ki, bu aileler ancak Şırnak halkının desteğiyle ihtiyaçları giderilebilir. Yoksa dışarıdan gelecek bir yardım ancak birkaç aileyi duyuracaktır. Bunun için tüm halkın destek vermesini arzuluyoruz" dedi.

Her bayramda İHH`nin yetim çocukları ve yardıma muhtaç aileleri unutmadığını dile getiren İHH gönüllüsü Tetik, "İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 120 çocuğa bayramlık giysi yardımı verildi. Kısmet olursa Kurban Bayramın 2 gününden itibaren de 150 aileye kurban eti yardımı yapmayı planlıyoruz. İHH vakfının Yardıma muhtaç ailelere ve yetim çocuklarına yapmış olduğu yardımlardan dolayı biz Şırnak gönüllüleri olarak, İHH vakfına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." İfadelerini kullandı.

IHH-ihh-Sirnakli-Yetimlere-Sahip-Cikti_1320147685.jpg (600×450)

IHH-ihh-Sirnakli-Yetimlere-Sahip-Cikti_1320147641.jpg (600×450)

 

Emcet Yalçın-İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir