• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
AGD Şehitler Gecesi Programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen programa Kuran-Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından sırasıyla birer selamlama konuşması yapan AGD Van Üniversite Komisyon Başkanı Eren Ergenç ve AGD Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, şehitliğin öneminden bahsederek, konuklara Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi`nin çalışmalarından da söz edildi.

Şube Başkanı Akbulut yaptığı konuşmada, “Dünyevileşme hastalığı Müslümanları iyice kuşattı. Öyle ki artık birine ‘Allah sana şehadeti nasip etsin.` dediğinizde, size ‘Allah korusun` diye cevap verebiliyor. Yani Müslümanlar şehitlikten Allah`a sığınır duruma gelmişler. Bizler Anadolu Gençli Derneği olarak yetiştirdiğimiz her genci, şehidi şehit yapan mana üzere yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Hak uğrunda mücadele eden binlerce gül yetişti”
Konuşmasının devamında dört yıl önce 27 Şubat`ta Rahmet-i Rahman`a kavuşan Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan`ı da anan Akbulut; “Merhum hocamız Profesör Doktor Necmettin Erbakan, 28 Şubat`ın yıl dönümünde bu programı yaparken; o süreçte hedef tahtasına konulacağını bile bile, Müslümanların ve teşkilatlarının zarar görmemesi için, her türlü fedakârlığı gösterdi. Başlatmış olduğu çığır ve verdiği mücadeleyle bugünlere gelmemizde büyük emekleri oldu. Merhum hocamız Erbakan`ı da vefatının 4. Sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz. Müslümanların ikinci sınıf kesim muamelesi gördüğü, 'Bir çiçekle bahar gelmez' denilen bir zamanda, hocamız mücadelesine başladı, adeta surda bir gedik açtı ve elbette Hak gelince batıl zail oldu. Saçtığı tohumlar boy verdi, filizlendi. Hak uğrunda mücadele eden binlerce gül yetişti. Bizler de Anadolu Gençlik Derneği olarak, heyecanımızı kaybetmeden üzerimize yüklenen sorumluluklarla yolumuza devam ediyoruz. Yine bir teşkilat çalışması esnasında koştururken, şüpheli bir trafik kazasında ruhunu teslim eden merhum genel başkanımız Adnan Demirtürk`ün dediği gibi Tılsımı bozmayın. Tılsım kanlı bir gömlekle Allah`ın huzuruna çıkabilmektir” ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmalarından sonra program şehitlik konulu sinevizyonlar ve sanatçı Osman Gündüz`ün ezgileriyle devam etti.

Geceye konuşmacı olarak davet edilen Araştırmacı Yazar, Cansuyu Yardımlaşma Derneği Afrika Sorumlusu M. Mustafa Uzun, “Şehitlerin Kanlarıyla Büyüyen Zafer” konulu bir seminer verdi. Uzun vermiş olduğu seminerde, Moro`dan başlayıp Patani, Somali, Mısır, Gazze gibi birçok İslam beldesindeki zulümlerden ve o zulümlere karşı kıyam edip şehit olanlardan bahsetti.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile son buldu.
 

Konferans salonunun girişinde sergilenen şehit resimleri ve sözleri de katılımcıların ilgisini çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir