Solhan Platformu kuruldu
Bingöl Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kurumları, kamu çalışanları, esnaf ve vatandaşlar bir araya gelerek 'Solhan Platformu' adında bir oluşum kurdular.
Solhan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kurumları, kamu çalışanları, esnaf ve vatandaşların bir araya gelerek oluşturduğu ‘Solhan Platformu’ yol haritasını belirledi.
Solhan Platformu olarak faaliyet gösterme kararlı alan yeni oluşum, yol haritası olarak belirlediği taslakta; Platformun hiçbir şekilde siyasetle iştigal etmeyeceği ve Solhan Platformunun; dini, ahlaki ve kültürel değerlere karşı hassas ve bu çerçevede hareket eden bir oluşum olacağı belirtildi.
Solhan Platformu’na üye olan hiçbir şahsın bu platformun adını kişisel amaçları ve girişimleri içerisinde kullanamayacağı ve bu davranışı sergileyen üyelerin üyelikten çıkarılacağı gibi kesin suretle tekrar üyeliğe kabul edilemeyeceği belirtildi.
Solhan Platformu Toplantısına, Solhan’da faaliyet gösteren sivil toplum kurumları, kamu çalışanları, esnaf ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcıların görüşleri alınarak belirlenen platformun amaçları şu şekilde kararlaştırıldı:
“Solhan’daki gelişmeler hakkında bilgi alış-verişinde bulunmak, Solhan’da yaşanan sorunların tespiti ile bu sorunların çözüm yolarına ilişkin alternatif yöntemler üretmek amacıyla belirli zamanlarda toplanmak, toplumsal konularda farkındalık uyandırmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla seminer, bilgi şöleni, panel, konferanslar düzenlemek ve bu amaçla organizasyonlar tertip etmek, Solhan ile ilgili belirli zaman dilimlerinde bültenler ve basın bildirileri hazırlamak, Ülke meselelerinde diğer platform, dernek, federasyon ve konfederasyonlar ile birlikte hareket ederek, milli ve manevi değerlerin korunması ve geleceğe taşınması yönünde çaba göstermek”
Platforma üye olmanın ve katkı sunmanın da şartlarının belirlendiği toplantıda, platform üyelerinden özürsüz bir şekilde iki toplantı üst üste katılım sağlamayan veya yıl içerisinde toplam üç toplantıya katılmayan üyelerin karar alma yetkisinin elinde alınacağı belirtilirken toplantılara iştirak etmek isteyen herkesin katılabileceği belirtilirken Solhan için yapılacak bu değerlendirmelere katkı sunmak isteyen kişilerin de toplantılara şimdiden davetli olduğu aktarıldı.
Platformu temsil etmek ve çalışmalarının aktif olarak yürütülmesi için 14 kişilik bir temsil heyetinin de seçildiği toplantıda, platformun çalışma prensipleri ile ilgili de şu kararlara varıldı:
“Solhan Platformu üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek için kitap, gazete, broşür, dergi gibi her tür yazılı ve basılı yayınlar ile sesli, görüntülü yayınları yayınlamak ve yayınlatmak için faaliyetlerde bulunmak. Görsel ve basılı medya kuruluşları ile diyalog içinde olarak, çeşitli zamanlarda kamuoyunu bilgilendirici açıklama, basın toplantısı, açık oturum, panel, seminer vb. gibi etkinliklerde bulunmak. Platformun amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için belirlenen konularda komisyonların kurulması ve görevlendirmesi yoluyla çalışmaları planlamak. Platform tarafından gerekli görülmesi halinde, geçici veya sürekli çalışma grupları oluşturmak. Çalışma gruplarının çalışma usul ve esasları bu grupların oluşturulması sırasında saptanır.
Ayda bir yapılması kararlaştırılan toplantılarda platform üyelerinin talep ettiği konuların oylamaya sunulması ile ilk gündem maddesi “Çevre Bilincinin Oluşturulması” olarak belirlendi. Gündem maddesinin belirlenmesi ile katılımcıların bir ay boyunca bu konu ile ilgili yapacakları araştırmalar sonucu elde ettikleri bilgiler ve aktardıkları fikirler yeni toplantıda tartışmaya sunulup alınan karar doğrultusunda çalışmalara devam edileceği kararlaştırıldı. (İLKHA)