• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden Şahadet etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğunun, Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi Mimarlık ve Mühendislik konferans salonunda düzenlediği etkinlik, Kur`an I Kerim tilavetiyle başladı.

Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek`in  konuşmacı olarak katıldığı programda, şehitlerin hayatlarının  anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen Nevzat Çiçek, İslam`da cihad ve şahadet ile ilgili konulara değindi.  

Çiçek konuşmasında, “İslam`dan cihad ve şahadet çıkarıldığında İslam olmaktan çıkar, karşımıza bambaşka bir inanç sistemi meydana gelir. Bu gün dünyada İslam`a karşı verilen tüm mücadelenin ana eksenini bu oluşturuyor” sözlerine yer verdi.

İslami anlamak için çok uzağa gitmeye gerek olmadığını söyleyen Çiçek, “Bir Arakan`a bakın, Somali`ye bakın, Mısır`a bakın, İslam`ın ne olduğunu çok iyi anlarsınız”  dedi.

Şehitler Ümmet Anlayışına Sahipti

Şehitlerin ümmet anlayışına sahip olduğunu hatırlatan Çicek, “Metin Yüksel, Malcom X, Hasan El Benna`nın özeliği, ümmetçi bir anlayışa sahip olmalarıydı” dedi.

Batı İslam`ın Rol Model Olmasını İstemiyor

Batının İslam`ın rol model olmasını istemediğini bunun içinde İslam`ın içerisinde cihad ve şahadeti çıkarmayı hedeflediğini belirten çiçek, Batı gerek bu İngiliz emperyalizmi olsun, gerek Amerika emperyalizmi olsun, bir şeyin farkına vardı. Eğer dindarlar herhangi bir yerde bir rol model ortaya koyabilseler bunu dünyayı etkileme gücünü gördüler. Bundan dolayı batı, ‘Biz İslam`ın içerisinden cihad ve şahadeti almalıyız ki Metin Yüksel gibi Hasan El Benna gibi Malcom X gibi, Şeyh Sait gibi, İskilipli Atıf gibi insanların rol model olmasının engelleyebilelim.`  Çünkü böyle bir İslam oluştuğu takdirde,  bu İslam`ın değerler noktasında herhangi bir sorunu olmayacak ve İslam dünyalaştığı için biz yeni bir tabirle bayramdan bayrama, Cumadan Cumaya bir İslam anlayışı ortaya koyacağız. Bunun yollarını öyle bir sinsice düşemeye başladılar ki, şöyle bir tablo oluşturdular. Dediler ki ‘Biz İslam coğrafyası bu rol modellerin çıkmaması noktasında şunu yapacağız, Mezhebe karşı mezhebi körükleyeceğiz, coğrafyaya karşı coğrafya körüklerceğiz, ılımlı İslam`a karşı radikal İslam`ı körükleyeceğiz` dediler. “ şeklinde konuştu.

Ses sanatçısı Mustafa Altıntop`un seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından,  Aktif Gençlik Topluluğunun gazeteci yazar Nevzat Çiçek`e  verdikleri hediye ile etkinlik sona erdi.  (Mehdi Güneş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir