• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Sağlık-Sen; 2015 mücadele yılı olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi; yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş haklarının verilmesi konusunda bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Bayram okudu.

Bayram, “Bu gün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşmelerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

Yıpranma konusunda ilgili bakanlık ile kurumlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bayram, “Yıpranma payının bakanlar kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması da; sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir.” şeklinde konuştu.

Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmakta olduğunu söyleyen Bayram, “Bu sebeple 2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Demir- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir