• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Şanlıurfa`da larvalarla mücadele başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının en önemli dönemi olan larva dönemi için,  ekip kurarak ilaçlama çalışmalarına başladı.

Yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamlayan Haliliye belediyesi 32 merkez, 36 kırsal mahallede ilaçlama yapacak olan birim ve ekiplerini oluşturdu.

Haliliye belediyesinden yapılan açıklamada, "Ekipler kış döneminde larva mücadelesi yaparak, sineklerin üreme alanlarını kontrol altına alıyor. Önümüzdeki aylarda Haliliye ilçesinde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı önemli bir tedbir olarak planlanan ilaçlama çalışmaları Şubat ayında başlatılarak, Mart ve Nisan aylarında ise şekil değiştirerek devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ekiplerin çalışma planları kapsamında; bodrum katları, apartman bahçeleri, inşaat temel çukurları, dereler, kanalizasyon rögarları, kırsal alanlarda ve çöp konteynırlarında uygulamalarda bulunduğu belirtildi.

30 kişiden oluşan ekiplerin çalışılan sahanın özelliklerine göre zaman zaman ilaçlama araçları zaman zaman ise sırt pompaları ve tekerlekli ilaçlama cihazları ile ilçe genelini taramaya devam ettiği kaydedildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir