• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Sosyoloji Derneği Güvenç`i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa ile ilgili sosyolojik meselelerde çeşitli araştırmalar yapan Şanlıurfa Sosyoloji Derneği, kurumsal tanışma ve kurumlarla ortak çalışma amacıyla için ildeki kurumlara ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç`i makamında ziyaret eden dernek Başkanı Dr. Mahmut Kaya, Başkan Yardımcısı Ahmet Memek, Sekreter Mehmet Guli Aslan ve Yönetim kurulu üyeleri Vehbi Uzundağ ile Gülcan Öncel, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Belediyelerin sosyologlardan faydalanması gerektiğini söyleyen Kaya; “Biz dernek olarak öncellikle sosyoloji bilimini tanıtmak ve sosyologlarla mesleki dayanışma kurmak üzere yola çıktık. Kurumlarımızdan beklentimiz Şanlıurfa gibi sosyoloji açısından kıymetli bir ilin sorunlarının araştırılması, problemlere çözümler üretilmesi konusunda gereken duyarlılığı göstermeleri, kurumsal anlamda sosyolog istihdam etmeleri ve ildeki sosyologlardan azami derecede istifade edilmesidir.

Bu bağlamda büyükşehir belediyesinin de ulaşım, temizlik, imar, turizm, konut, trafik, su gibi birçok alandaki hizmetlerinde aksamalar olmaması ve hizmet politikalarının kalitesi için sosyologların bilimsel çalışmalarına ihtiyacı vardır. Belediyemize önerimiz, şehirle ilgili tüm politikaların ortak bir akıl düzleminde uzman kişilerle tesis edilmesi ve halka yansıtılmasıdır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “Ben bu tür çalışmaları çok önemsiyorum. Herhangi bir konuda görüş, öneri ve çalışmalarınız olursa bunu bizimle paylaşmanızı istiyorum. Büyükşehirle beraber yükümüz çok arttı. Artık Şanlıurfa`nın en ücra köyündeki sorunlar da büyük şehrin sorunudur ve ilgilenmemiz gerekiyor. Bu anlamda Şanlıurfa Sosyoloji Derneği yaptığı çalışmalarla büyük bir kamu hizmeti gördüğünü düşünüyorum. Sizlerden isteğim hizmetlerdeki eksiklerimizi bize bildirmeniz, proje ve fikirlerinizi bizimle paylaşmanızdır” dedi.

Ziyaretin sonunda dernek Başkanı Kaya`nın, “Aşiret Modernleşmesi” kitabını Başkan Güvenç`e takdim etmesiyle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir