• DOLAR 34.231
  • EURO 37.494
  • ALTIN 2872.97
  • ...
Bursa Sıcaksu sakinlerinden belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Sıcaksu Tabakhaneler Yeniden Yapılandırma Derneği üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi`ni ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi`nin yıllardır yaşanan mağduriyetlerini gidermediğini söyledi.

Sıcaksu Bölgesi`ne Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘Termal Kür Merkezi Projesi` ile mağdur olduklarını belirten dernek üyeleri, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız`a yaşanan süreci anlattı. Dernek üyeleri, 2006 yılından bu yana yer sahiplerine verilen sözlerin tutulmadığını kaydederek, açılan davalar nedeniyle de sürecin uzadığını dile getirdi.  

Bölgenin, riskli alan ilan edilmesi nedeniyle ellerinin, kollarının bağlandığını ifade eden Dernek Başkanı Muhsin Özyenice, projenin ve izlenecek yolun Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Baro, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası`ndan oluşacak bir heyet tarafından belirlemesini istediklerini söyledi.

“Riskli alanda yapılaşma olmaz”

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası`nda riskli alan tabirinin yanlış olduğunu savunan İMO Bursa Şube Başkanı Akyıldız, “Riskli alanlarda yapılaşma olmaması ve yeşil alan olarak bırakılması gerekir.  Bu yüzden alan değil yapılar riskli ilan edilerek yeni yapılaşma gerçekleştirilebilir.” dedi.

“Belediyeler proje hazırlayıp uygulayıcı konumunda olmamalı”

Kentsel dönüşüm ile ilgili eksiklikleri dile getirdiklerinin ifade eden Akyıldız, “Belediyeler projeyi hazırlayıp uygulayan kurum konumunda olmamalı. Dönüşüm vatandaş ve yatırımcı ortaklığı ile yürütülmeli. Belediyeler ise dönüşümün yapılacağı alanı belirleyip planlarını hazırlamalı, çevre düzenlemelerini gerçekleştirmeli ve halkı desteklemeliler.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir