• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman'da 'Sabah Namazı Buluşmaları' devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında, Batman Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen programlar devam ediyor.

Sabah namazı vaktinde Batman merkez Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen programa, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, AGD Başkamı Lokman Özkan, AGD yönetimi ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman merkez Şevket Başak Camii’nde gerçekleştirilen programda, Camii İmamı Mehmet Şirin Artuç’un sabah namazını kıldırmasından sonra İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar kısa bir sohbet yaptı.

Sabah ve yatsı namazları ameli anlamda münafık olmamaya işarettir

Yaşar, “Peygamber Efendimiz (sav) sabah namazına önem gösterilmesi gerektiğini açıkça ifade buyurmuş. Yani sabah ve yatsı namazlarında ameli anlamda münafık olmamaya işaret olduğunu bizlere ifade buyurmuş. Bu anlamda sabah namazında cemaatte bulunuyor olabilmek Allah’ın bir lütfu keremidir. Bunun için şükretmek icap eder, Rabbim inşallah sabah namazına cemaatte devam edebilmeyi ve bu şükrü eda edebilmeyi bizlere nasip eylesin.” dedi.

“Sabah namazı bütün vakitlerin anahtarı konumundadır”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Lokman Özkan da, “AGD olarak Türkiye’nin her yerinde başlatmış olduğumuz ‘Sabah Namazı Buluşmaları'nın Batman’daki etabını da yapmış bulunmaktayız. Bizler Batman’da bu gün üçüncü sabah namazında buluşmaktayız. Her Pazar günü sabah namazında farklı bir camide Müslüman kardeşlerimizi bir araya getirerek sabah namazını eda etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki en zor vakit sabah namazı vaktidir. İnsanları zor vakitte bir araya getirmek, en meşakkatli işlerden bir tanesidir. Biz de buna bir şekilde ön ayak olmak için insanları tatlı uykularından uyandırabilmek için ve sabah namazına çağırabilmek için böyle bir etkinlikte bulunduk. Sabah namazı bütün vakitlerin anahtarı konumundadır.” ifadelerini kullandı.

“Namaz dinin direğidir”

Sabah namazını kılan bir insanın bütün vaktinin bereketli ve hayırlı geçeceğini belirten Özkan, “Bu açıdan biz bu sabah namazlarında buluşmalara devam ediyoruz. Bütün duyarlılık sahibi kardeşlerimizi de hep birlikte namaz kılmaya davet ediyoruz. Namaz dinin direğidir. Namaz Müslümanları bir araya getirendir. Namaz Müslümanların saflarını sıklaştırmasına vesile olan ve Müslümanların vahdetini sağlayan en güzel ibadettir. Bütün Batmanlı kardeşlerimizi her Pazar günü ilan ettiğimiz camide buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Müslümanları en faziletli namazlardan olan sabah ile yatsı namazlarına bekliyoruz”

Bu etkinlikten mutluluk duydukların belirten Şevket Başak Camii İmanı Mehmet Şirin Artuç, “Sabah namazlarına cemaatimizi ve bütün Müslümanları davet ediyoruz. Zaman zaman bu tür etkinlikler yapılarak namaza çocuklar, gençler icabında daha geniş kitleden katılım sağlanıyor. Geçen Cuma günü de 300’den fazla iman hatipli gençler buraya gelmişlerdi. Sabah namazında bu gibi kalabalık çok güzel oluyor. Biz bütün Müslümanları en faziletli namazlardan olan sabah namazı ile yatsı namazına bekliyoruz. Bunlar çok önemlidir. Peygamber Efendimiz (sav) özellikle bu iki namaza Müslümanları davet etmiştir. Bütün müminleri tüm vakitler de camiye davet ediyoruz. Ezan bir çağrıdır zaten her vakitte ‘haydi felaha, haydi kurtuluşa’ diye davet ediyoruz. Namaza gelin kurtuluşa gelin diye günde 5 defa bu çağrıyı yapıyoruz. Bunu din ve İslam adına yapıyoruz. Herkesi camilerde bekliyoruz.” dedi.

“Sabah namazı vakti Müslümanlar için önemli bir vakittir”

Sabah namazına katılım gösteren vatandaşlardan Muhsin Türk, “Sabah namazı vakti Müslümanlar için önemli bir vakittir. Bu vakitlerde bir araya gelebilmek güzel ve mutluluk veriyor. Aynı zamanda namazdan sonra hasbihal ediyoruz. Aramızdaki kardeşliğimizi de arttırmaya gayret ediyoruz. Bizi bir arada tutan kuvvetleri ayakta tutmaya gayret ediyoruz. Rabbim gayretimizi kabul etsin.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir