• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Okul servisi şoförleri için yeni düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 TV`de Yaşar Taşkın Koç`un sorularını cevapladı. Bakan Elvan programda servis şoförlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin ayrıntıları ilk kez açıkladı.

Bakan Elvan, “Şehirlerarası otobüs şoförleri için 26 yaş sınırı var. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar.” dedi

Bakan Elvan bu zaman kadar 18`ini doldurmuş  vatandaşların servis şoförü olarak çalışabildiğini belirterek, "ama biz bunda bir değişikliğe gittik, herhalde tahminim Pazartesi günü muhtemelen yönetmeliğimiz yayınlanır. Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş, yaşının en az 26 olma şartı. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar. Böyle bir uygulamayı getirdik. Ancak bu uygulamayı biz biliyorsunuz eğitim ve öğretim süreci devam ettiği için, herhangi bir aksaklık olmaması nedeniyle 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulanacak" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir