• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
20 bin Kilometre Pedal Çevirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEVŞEHİR -Fransa`nın Macon kentinde 11 yıl önce kanser teşhisi konulan 31 yaşındaki matematik öğretmeni Vincent Bernard, uygulanan kemoterapi ve radyoterapi ile hayata tutundu. Bu süreçte dağ tur rehberi olarak Nepal`e giden Bernard, 2003 yılında bir grup ile çıktığı Nepal`deki dağda 80 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Nepalli Shresta ailesinin fertleri tarafından bulunarak hastaneye kaldırılan ve bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra ülkesine dönen Bernard, 2008 yılında hayata tutunabilmek için spora


başladı. Bisiklet sporu ile ilgilenmeye başladığı dönemde katıldığı bir bisiklet turunda düşerek ağır yaralanan Fransız genç, direncini kaybetmeyerek yine hayata tutunmayı başardı. Kendini kurtaran Nepalli aileye sevgisini ortaya koyabilmek ve onların yaşamını sürdüğü dağ köylerindeki çocuklara matematik öğretmek için 21 Ağustos 2010 tarihinde Fransa`nın Macon kentinden yola çıkan Bernard, Fransa, İsviçre, Almanya, Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan`dan sonra Türkiye`ye geldi.


İstanbul`un ardından İzmir, Denizli, Antalya ve Nevşehir`e ulaşan Bernard, aynı zamanda iyi derecede fizik ve tarih de biliyor.
Kapadokya bölgesinin kendisini çok etkilediğini söyleyen Bernard, "Birçok dünya ülkesi gördüm, ama Kapadokya bölgesindeki doğal güzellikler beni fazlasıyla etkiledi. Sanki bambaşka bir yeryüzü parçası. Tüm dostlarımdan mutlaka Kapadokya`yı ziyaret etmelerini isteyeceğim" dedi.


Nepalli Shresta ailesini görebilmek ve onlara minnettarlığını bildirmek için bisiklet turu yaptığını ifade eden Bernard, "Beni ölümün kıyısından alıp hastanede tedavi görmemi sağlayarak, beni hayata bağlayan bu aileye olan minnettarlığımı onlara bildirmek için 2009 yılından beri yollardayım. Karşılaştığım fiziksel ve ruhsal mücadeleler beni aklıma koyduğum her şeyi başarmamı sağladı. Bu sebepten deneyimlerimi ve yeni bulduğum beni tekrar ayağa kaldıran hayat enerjisini başkalarıyla paylaşmak istiyorum.


Nepal`deki aileme ulaşmak, köy hayatına katılmak ve köy okulundaki öğretmenlere yardım etmek için böyle bir organizasyonu seçtim. Nepalli aile, Nepal`e ilk gidişimde dağcılık olanaklarını araştırırken tanıdığım Shresta ailesi. Onları son görüşüm kazalardan önceydi ve onları tekrar ziyaret etmemin bir tür geçmiş hayatıma geçiş yapacağım bir ibadet gibi olacağını hissediyorum" diye konuştu.


Bernard, Türkiye`den sonra İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Çin`e kadar 20 bin kilometrelik bisiklet yolculuğu ile 2011`in Aralık ayında Nepal`e ulaşmayı hedefliyor.

http://www.netgazete.com/Resources/2011/4/5/770748_2.gif

 

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir