• DOLAR 34.301
  • EURO 37.535
  • ALTIN 2912.587
  • ...
Erbakan Hoca vefatının 4. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Necmettin Erbakan, vefatının 4. yılında Necmettin Erbakan Vakfı İstanbul temsilciliği tarafından, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı`nda ‘Bitmeyen Mücadele Erbakan`ı Anma ve Anlama` adıyla düzenlenen programla dualarla anıldı.

Programa, Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Filisitin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Dış ilişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Fatih Erbakan, salona girişinde 'Mücahit Erbakan' sloganları ile karşılandı. Konuşmalar sırasında katılımcılar sık sık "Mücahit Erbakan" sloganları attı.

Filistin kalbimizde ve aklımızdadır

Merhum Necmettin Erbakan`ın Filistin davası konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyen Hamas'ın Dış ilişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, “Onu Filistin`e bağlayan İslam`dır. Erbakan Filistin`e siyasi olarak bakmıyordu. Onun için Filistin imani bir mesele olmakla beraber, Allah`a yakınlaşma vesilesiydi. Ben onunla ilk olarak 1997 yılında tanıştım. İlk tanışmamızda bana Filistin için ‘Siyaset akıldır. Filistin ise kalbimizde ve aklımızdadır` demişti. Onun bu sözü beni çok etkilemişti.” diye konuştu.

Erbakan`ı istismar edenler var

Fatih Erbakan da, babası olan Necmettin Erbakan`ın hayatından bazı örnekler vererek şöyle konuştu: “Siyasi etiklerimize aykırı açıklamalar yapıldı. Hocayı istismar edenler var. Dünyevileşme adına onun davasından taviz verenler var. Bizler de o büyük lider gibi ırkçı liderlere ve Siyonizm'e meydan okuyoruz. Erbakan Hoca vefat etti diye hiç boşu boşuna sevinmeyin. Vefat etti diye kendi kendinize gelin güvey olmayın. Boşu boşuna gulu gulu dansı yapmayın. O yolun takipçileri olan milyonlarca Erbakan var.”

Eski Adalet bakanlarından İsmail Müftüoğlu da yaptığı konuşmada, Erbakan'ın yanında olduğunu söyleyenleri o bayrağa sadık kalmamakla eleştirdi. 

(Şükrü Gündüz - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir