• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
“Çocuklarınızı, dünya ve ahret saadetleri için medreselere gönderin”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis ve Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde 4 yıllık eğitimin ardından Alimler ve Gaziantep`te Medreseler Birliği`nin (İTTİHAD) tarafından ikinci kez düzenlenen merasimle icazetlerini alan Alime öğrenciler, bu güzelliği yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.

“Tüm genç kız kardeşlerimize medrese ilimlerini tavsiye ediyorum”

Her Müslümanın ilmi elde etmesi gerektiğini belirten Gülsena Kiraz, “Şuan çok heyecanlıyım. Rabbim bu heyecanı herkese nasip etsin. İlim bir deryadır. Şuan bu bir başlangıçtır. İnşallah bu ilmi elimizden geldiği kadar öğretmeye çalışacağız. Bizler bu ilmi paylaşmaya ve yaşamaya çalışacağız. İlmin içine insan ne kadar girerse, o kadar ilim sahibi oluyor. Rabbimizin kelamı olan Kur`an-ı Kerim`i anlamak için, Arapçayı öğrendikçe ve Kur`an-ı anladıkça okuma azmi artıyor. Daha güzel bir tat alıyor. Rabbimizin mesajlarını daha iyi anlıyoruz. Her Müslüman bu ilmi elde etmelidir. Ben tüm genç kız kardeşlerimize medrese ilimlerini tavsiye ediyorum. Rabbim İTTİHAD derneğinden ve bize emek veren hocalarımızdan razı olsun.” dedi.

“Rabbim inşallah bu şekilde ilimlerini tamamlayıp icazet almayı herkese nasip eder”

İlim deryasından bir şeyler elde edilince daha fazla ilim öğrenme arzusunun doğduğunu dile getiren Hacer Bozkurt, “Rabbime hamd olsun. Bu gün icazet aldığımız için çok mutluyum. Rabbim inşallah bu şekilde ilimlerini tamamlayıp icazet almayı herkese nasip eder. İlim öğrenmek çok güzel bir şeydir. İnsan bir kere ilim deryasından bir şeyler elde edince, daha fazla öğrenmek istiyor. Gelecek nesile de tavsiye ediyorum. İnşallah bundan sonraki dönemlerde, hem biz ilim almaya devam ederiz, hem de bizden sonra gelecek nesillere yardımcı oluruz. 4 yıllık bir ilim dersi gördüm. Bu süre zarfında hocalarımız bizimle çok yoruldular, Allah hepsinden razı olsun. Bizleri bu ilim yerlerine gönderen ailelerimizden Allah razı olsun. Kesinlikle ilim öğrenmek kolay değil. Bizler talep ettik ve Allah bizlere nasip etti.” ifadelerini kullandı.

“Biz Allah (cc) rızası için bu yola baş koyduk”

“Rabbim nice Meryemleri bu ümmete nasip etsin” temennisinde bulunan Hatice Uzdilli ise, “Biz buraya gelmeden önce bazı kuralları kendimize düstur edindik. Zaten biz Allah (cc) rızası için bu yola baş koyduk. Rabbim nice Meryemleri bu ümmete nasip etsin. Bu ilim yolculuğuna başladığımız zaman büyük bir heyecanla geldik. Belki zamanla bazı sıkıntılar yaşadık. Belki yıllarca ailelerimizden uzak kaldık. Fakat İlim medresesi çatısı altında ve İslam kardeşliği gölgesinde tüm sıkıntılarımızı ve ayrılıklarımızı bir kenara bıraktık. Buradan Meryem olmak isteyen bacılarıma sesleniyorum. Medrese ortamı çok iyi bir ortam. Rabbim herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarınızın dünya ve ahret saadeti için ilim meclislerine ve medreselere gönderin”

Ebeveynlere seslenen Güler Polat ise, “Öncelikle Rabbime binlerce kez şükürler olsun bize bu günü yaşattığı için. Bu ilim yolculuğunda üzerimizde emeği geçen tüm hocalarımızdan Rabbim razı olsun, onlara teşekkür ediyorum. Medrese öyle güzel bir yerdir ki, insan girdiği zaman, bu ilim yolculuğundan çıkmak istemiyor. Buradan tüm anne ve babalara seslenmek istiyorum. Çocuklarınızın dünya ve ahret saadetini istiyorsanız, çocuklarınızı ilim meclislerine ve medreselere gönderin.” tavsiyesinde bulundu.

“Rabbim aldığım bu ilimle amel etmeyi nasip etsin”

“Rabbim aldığım bu ilimle amel etmeyi nasip etsin” duasında bulunan Büşra Çevik de, “Öncelikle bize böyle güzel günler yaşattığı ve bizi bu güne ulaştırdığı için Allah`a (cc) hamd olsun. Bize bu günü yaşamayı nasip eden ve üzerimizde emeği geçen Seydalarımızdan, hocalarımızdan Allah razı olsun. Allah (cc) bu ümmete nice bu şekilde ilim elde eden alimeler nasip edip, bu ümmeti kurtuluşa eriştirsin. Bu ilmi Allah herkese nasip etsin. Rabbim aldığım bu ilimle amel etmeyi nasip etsin. Bizim gibi genç kızlara da tavsiyem şudur, onlar da bu ilmi talep etsinler.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir