• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Kozluk'ta fidanlar piyasada boy gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla Kozluk’ta fidan satıcıları piyasada yerlerini almaya başladı. Üçyol bölgesinde bulunan satış  çadırında, incir, zeytin, ceviz, üzüm, nar, armut, kayısı, erik, ayva, badem, kiraz, dut, defne, gül, yenidünya, kivi, karadut ve çam fidanları, müşterisini bekliyor.

Fidan fiyatlarının vatandaşların bütçesine uygun olduğunu ve 4 yıldır fiyatların değişmediğini belirten fidan satıcılarından Cemal Çekici, “Fidan fiyatlarında yükselme olmasına rağmen biz geçen yılki fiyattan satmaya devam ediyoruz. Fidan fiyatlarımız 5 TL ile 50 TL arasında değişiyor. En pahalı fidanlarımız çam fidanlarıdır. Çam fidanlarını geçen yıl 100 TL’ye verirken bu yıl 50 TL olarak piyasaya sürüyoruz.’’ dedi.

Ayrıca çeşitli sebze, meyve ve çiçek fidanlarını da sattıklarını dile getiren Çekici, “Çam fiyatlarımız 5 TL ile 50 TL arasında değişiklik gösteriyor. Meyve fidanlarını poşetli 10 TL poşetsiz 5 TL olarak satıyoruz.” diye konuştu.

“Fidan satışları olması gereken noktada değil”

Fidan ekme mevsimi ile birlikte fidan satışlarına başladıklarını, fakat vatandaşlardan gereken ilgiyi görmediklerini ifade eden Çekici, “Fidanlarımızı en çok alan kesim köylülerdir. İlçe merkezinden pek bir rağbet görmüyoruz. Geçen yıllara göre satışlarda durgunluk var. Fidan satışları Kozluk’ta olması gereken noktada değil.” ifadelerini kullandı. (M.Sait Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir