• DOLAR 34.234
  • EURO 37.476
  • ALTIN 2873.2
  • ...
HÜDA PAR Siirt 1.Olağan İl Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüda par Siirt 1.olağan il kongresi gerçekleşti. Kongreye genel başkan yardımcısı Av. Cemal çoban GİK üyesi Av.Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, parti üyeleri ve halk katıldı.

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans saolonunuda gerçekleştirilen kongre, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından il teşkilat başkanı Zülfikar Fırat açılış konuşmasını yaptı.

Fırat konuşmasında, “Siyasetin klasik menfaat anlayışlarını bırakarak çalışmalarımızın merkezine adaleti ve insanlığı aldık. Pozitif siyaseti önceledik. HÜDA PAR`la halkın siyasete ve siyasilere bakış açısının zaman içerisinde çok olumlu noktalarda değişeceğine inanıyoruz.” dedi.

Programımız bir medeniyet projesidir

Kongreye katılan Genel başkan Yardımcısı Av. Cemal Çoban da bir konuşma yaparak parti  programına değinerek, “Bu yol zahmetli ve meşakkatli bir yoldur. Siyaset sahnesi bizim aslında çok da alışık olmadığımız bir sahadır. Fakat Allah`a (cc) hamd olsun ki, siz değerli kardeşlerimin fedakârlıkları ve çalışmalarıyla çok güzel mesafeler alındı.” şeklinde konuştu.

Çoban, Bizim davamızın referansı bizim halkımızın yani sizlerin inanıcıdır, dinimizdir, İslam`dır. Tek referansımız budur. Türkiye siyasi tarihine bakın, referansımız İslam olduğunu söyleyen bir parti yoktur. Hür Dava Partisi dışında. Parti programımızda belirlediğimiz gibi hayatın bütün alanlarıyla alakalı konuların kaynağını İslam`dan aldık. Parti programımıza baktığımız zaman, aslında bir medeniyet projesi olduğu açıkça görülecek. Bu program da bizim rengimizi yansıtan, Şimdiye kadar hiçbir partide olmayan bir programdır. Her şeyin merkezinde insan var. Bizim siyasetimizin merkezinde de insan var. Biz şunu diyoruz, merkezinde insan olmayan, siyasetinde insan olmayan hiçbir partinin programı insanlara mutluluk getiremez.” ifadelerini kulandı.

Maneviyat çıtası dibe vurmuştur

Konuşmasında yakılarak öldürülen Özgecan Aslan`nın cinayetine de değinen Çoban, “Bugün görüyoruz insanlar kadınları katlediyorlar, çocukları katlediyorlar, bebeleri katlediyorlar, masum insanları ateşlere atıyorlar. Gencecik kızları kendi hayvani duygularını tatmin etmek için, önce bıçaklıyorlar, sonra yakıyorlar. Bunlar neslimiz,i ekinlerimizi ifsat ediyorlar. Bütün bunların kaynağı nedir diye sorduğumuzda, Bütün bunların kaynağı bozulan fıtrattır cevabını alacağız. Fıtrat bozulunca insan en vahşi yaratıklardan, hayvanlardan daha da aşağılık bir seviyeye gelir. Bize göre asıl sorun. maddiyat çıtasıyla birlikte maneviyat çıtasının dibe vurmasıdır. Gerçekten bugün göreceli olarak toplumun maddi olarak kalkındığı söyleniyor fakat, bununla birlikte itiraf edilen bir gerçek daha vardır ki, o da maneviyat çıtasının dibe vurduğudur. Eğer iki çıta birlikte, hem maddiyat, hem de maneviyat çıtası birlikte yükselmezse, sadece maddi olarak siz insanları kalkındırırsanız, o insanların ihtirasını arttırırsınız, o insanlar ihtiraslı birer insan olup çıkarlar, doyumsuz birer varlık olup çıkarlar.” Sözlerine yer verdi.

Kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardında seçime geçildi. Tek listeyle geçilen secimde mevcut il başkanı Zülfikar Fırat tekrar il teşkilatı başkanlığına seçildi.

( Muhammed Dayan/,Süleyman Tekcanlı/Mehdi Güneş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir