• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
AİLEMDER çalışmalarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AİLEMDER Güneydoğu Bölge Temsilcisi Şehnaz Toy Adaş, merkezi Ankara`da bulunan derneğin kuruluş ve tüzük ve tanışma toplantısının ardından güneydoğu çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Amaçlarının ekonomik durumu elverişli olmayan, engelli vatandaşlar, yetim, dul, kimsesiz hastalara yardımcı olmak ve her konuda destek sağlamak olduğunu belirten Şehnaz Toy Adaş, “Üniversite öğrencilerine burs olanağı sağlayabilmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. İleriye dönük oldukça geniş kapsamlı projelerimiz var. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, okula gidemeyen çocukların okula gidebilmeleri için pansiyonlar açabilmek. Kız çocuklarımız başta olmak üzere okula gitmeyen öğrenci kalmamasını sağlamak en büyük ideallerimizden biridir.” İfadelerini kullandı.

“Herhangi bir siyasi partinin güdümünde olmadan çalışacağız”

Herhangi bir siyasi partinin güdümünde olmadan, ırk, dil, din ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede hizmet sunmaya çalışacaklarını aktaran Şehnaz Toy Adaş, “Diyarbakır ilimiz ve bağlı ilçeleriyle, Bölgemiz genelindeki bütün kentlerde olabildiğince çok fazla sayıda aileye ulaşarak yardımcı olmayı hedefliyoruz.Güneydoğu il ve ilçeler bazında temsilcilikler vererek, çalışmalarımızı geniş halk kitlelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Canlıya uygulanan şiddetin önüne geçmek için çalışacağız”

Sürdürülebilir ve nitelikli bir aile yapısı tesis etmek için çalışmalara öncülük edeceklerini dile getiren Adaş şunları söyledi: “Aile terapisini yaygınlaştırmak ve kolay ulaşılabilir kılmak. Yalnız kadına değil, her cinsiyetten insana, her canlıya uygulanan şiddetin önüne geçmek için mücadele etmek. Töre cinayetlerini tarihin derinliklerine gömebilmek için elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz.

“Empati ve merhamet' kavramını müyesser kılmak için çalışacağız”

Toplumsal hayatın her alanında 'empati ve merhamet' kavramını müyesser kılmak için de çalışmaların devam edeceğini ifade eden Adaş, “Duygu dünyasında boşluğa mahkûm edilmiş yeni nesilleri, suç şebekelerinin 'hedef kitlesi` olmaktan alıkoyan projeler düzenleyip, hayata geçireceğiz. Gençlerimizi uyuşturucu, alkol ve her türlü zararlı madde bağımlılıkların bataklığından kurtaracağız. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir