• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Siverek`te `Şehadet Gecesi` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından Şubat ayının Şehadet ayı kabul edilmesi münasebetiyle “Şehadet Gecesi” isimli bir program düzenlendi. 

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde saat 19.00`da başlayan programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Avukat Emin Güneş ve 6-8 Ekim saldırılarında Diyarbakır`da katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz katıldı.

Program Fethi Altaş Hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Mehmet Gökgöz, kurban eti dağıtırken katledilen oğlu Hasan`ın hayatından örnek tablolar sundu. Hasan`ı çok zor şartlar altında İslam terbiyesi ile büyüttüğünü anlatan Gökgöz, Kurban kesecek parası olmadığından oğlu Hasan`ı Allah yolunda kurban verdiğini söyledi. Gökgöz`ün konuşması sırasında programa katılan halkın gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

“Kabir şehadeti arzulayanlar için cennete açılan kapıdır”

Emin Güneş ise etkinlikte yaptığı konuşmada, şehadetin önemine değinerek, şehitlerin hayatından örnekler sundu. Ümmetin ruhunun canlı ve diri kalması için şehitlerin kanlarının bereketine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Güneş, “Biz ölümü ve kabri karanlık bir çukur olarak düşünürüz. Hiç kimse kendini dipsiz karanlık bir çukura atmak istemez, hatta ondan sakınmaya çalışır. Şehadeti arzu edenler için o kapı cennetin kapısıdır. Allah Tevbe Suresi`nde Mü`min`lerin canlarını ve mallarını Allah yolunda satın aldığını belirtmektedir.” dedi.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları tarafından şehadet konulu Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ezgiler seslendirildi. Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir