• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Doktorun bir şey yok diyerek gönderdiği çocuk öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Çınar ilçesi Alabaş köyünde ikamet eden ve rahatsızlandığı için babası tarafından Diyarbakır Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne getirilen 5 yaşındaki Mehmet Bozyel, Doktorlar tarafından bir rahatsızlığı olmadığı gerekçesiyle eve gönderildiği, ancak tekrar rahatsızlanan Mehmet`in hastaneye getirilene kadar durumunun ağırlaşarak hayatını kaybettiği iddia edildi.

Yaşanan bu skandal olayla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Mehmet Bozyel`in aile büyükleri, yaşanan olayın tek sebebinin herhangi bir inceleme yapmayan doktorların ihmalkârlığı olduğunu belirterek yaşanan duruma adeta isyan etiller.

“Doktorlar bizimle ilgilenmedi”

Edinilen bilgiye göre olay 15 – 16 Şubat 2015 tarihlerinde meydana geldi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan baba Selahattin Bozyel, çocuğunu hastaneye, doktorun yanına getirdiklerini ancak doktorun çocuğuyla ilgilenmeden ve gerekli tetkikleri yapmadan eve gönderdiğini söyledi.

Acılı baba Selahattin Bozyel, “Çocuğu getirdik ama filmini falan çekmediler. Sadece ‘bademcikleri şişmiş` dediler ve bizi eve gönderdiler. Gece saat 2-3`te tekrar hastaneye getirdim. Ama iş işten geçmişti. Ne olduysa doktorların yüzünden oldu. Poliklinikteki doktorlar bir şey yapmadılar. 2`inci defa oğlumu acile getirdim ama vefat etmişti.” diyerek yaşadığı olayları anlattı.

“Torunum apandisten dolayı öldü”

Konu ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren dede Haşim Bozyel ise, torununun hasta olduğu için onu hastaneye getirdiklerini fakat doktor `un çocuğa müdahale etmediğini söyledi.

Haşim Bozyel, “Doktor bir şeyi yok deyince biz de çocuğumuzu eve getirdik. Ama durumunun kötü olduğunu gördük. Çocuğumuz vefat etti. Apandist ameliyatı olduğu için o hastalığı ilerlemiş ve apandisiti patlamış dediler.  Apandisten dolayı öldü.” ifadelerini kullandı.

“Sorumlular cezasını çeksin”

Çocuğun gece fenalaştığı için babasının kendisini doktora getirdiğini aktaran çocuğun akrabalarından Seyfettin Bozyel, “Doktorlar herhangi bir müdahalede bulunmadılar. Film ve tahlil yapmadılar. Sadece ilaç verip gönderdiler.  Bu işin peşini bırakmayacağız ve sorumlular kimse cezasını çekmelidir.” diye konuştu.

“Çocuk defalarca kustu ve öldü”

Çocuğun ateşi ve kusması var diyerek hastaneye getirdiklerini kaydeden çocuğun akrabalarından Nazım Bozyel`de doktora hastanın durumunu ve belirtilerini anlatmalarına rağmen doktorun “çocuğun bir şeyi yok” diyerek sadece ilaç yazdığını söyledi.

Nazım Bozyel, “Daha sonra onu eve gönderdiler. Saat 03.00 gibi rahatsızlığı tekrar nüks etti. Hastaneye tekrar getirdiler. Çocuk defalarca kustu ve sonrasında öldüğü haberini aldık. Biz bu olaydan dolayı doktorlardan şikâyetçiyiz” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak kendilerine ulaştığımız hastane yetkilileri, bu konu ile ilgili olarak bilgi verme yetkisine sahip olmadıklarını belirterek bilgi vermekten kaçındılar.

Hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Bozyel, otopsisi yapılmak üzere Dicle Üniversitesi Hastanelerine kaldırıldıktan sonra ailesi tarafından köye götürülüp defnedildi. (M.Sıddık Bilge-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir