• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yıkık binalarda madde kullanımı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem sonrası kullanılamaz hale gelen binalar madde bağımlılarının mekanı haline gelmesinden esnaf ve mahalle sakinleri rahatsız oluyor.

Konuyla ilişkin gazetemize konuşan vatandaşlar, bu konuda yetkililere ve ailelere çok görev düştüğünü belirtiler.

“Okullarda psikologlar tarafından eğitim panelleri verilsin”
Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili eğitim panellerinin verilmesini isteyen Necip Sırma, isimli vatandaş;,“İşsizlik sorunu var işsiz gençler iş bulamayınca, ilk başvurdukları şey madde kullanımıdır. Çarşı merkezlerinde bulunan yıkık binalarda uyuşturucu kullanılıyor. Bu da bizi endişelendiriyor. Vatandaşlar özellikle de bayanlar o tür yerlerin önünden geçemiyor. Yetkililer bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapsın. Madde kullanıcılarını da dışlamadan, topluma kazandırmak gerekiyor. Ayrıca okullarda psikologlar tarafından eğitim panelleri verilsin.” İfadelerini kullandı.

“Öncelikle madde kullanılan harabe binaları  yıksınlar”
Kadir Yıldız isimli genç ise; “Madde kullanılan harabe binalarını öncelikle yıksınlar. Van`ın merkezinde harabe yerlerde kullanıldığı gibi İskele ve Edremit ilçelerinde de içenler var. Devletin bu konuda kendi memurunu görevlendirerek, madde kullanımının önüne geçebilir. Özellikle çocuklarının madde kullandığı aileler ,çocuklarının madde kullandıklarını bilmelerine rağmen, herhangi bir önlem almıyor, çocuklarını bilinçlendirmiyor. Öğrenciler bilinçsizdir. Ne içtiklerini bilmiyorlar. Hatta gençleri alıştırmak için uyuşturucuyu nargile içine dahi koyan yerler vardır. Okullarda ise genellikle boş geçen sağlık derslerinde öğrencileri bilinçlendirmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Emrullah Çağatay, isimli diğer bir genç ise şu ifadeleri kullandı; “Bana göre öncelikle yetkililerin uyuşturucu madde satışını engellemeleri gerekiyor. Özellikle dizi ve sinemalarda kötü örnek teşkil ederek özendirme durumu vardır. Okulda rehber öğretmenleri üzerlerine düşen görevleri yapsın. Ayrıca okul önlerinde, kafelerde ve Van`ın birçok sokağında madde satılıyor”

(Sedat Karatay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir