• DOLAR 34.239
  • EURO 37.296
  • ALTIN 2945.51
  • ...
Halka açık alanda meyhane keyfine halktan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi ile Öğretmenevi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı gibi resmi kurum ve kuruluşlarında üzerinde bulunduğu yol boyunca park eden bazı araç sahiplerinin yol üzerinde adeta açık hava meyhanesi şeklinde alkol tüketmeleri çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Mahalle sakinleri, Diyarbakır Merkez Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin ortasından geçen şehirlerarası Diyarbakır - Elazığ karayolu üzerinde akşam saatlerinde yol kenarında meydana gelen içkili âlem görüntülerinin bir daha yaşanmamasını talep ettiklerini söylediler.  

Yol kenarını adeta açık hava bir meyhane haline getirildiğini belirten çevre sakinleri, evlerinin yanı başında bu şekilde açıkça içki içilmesinin kendilerini rahatsız ettiklerini belirterek, yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını istediklerini söylediler.

“Her halleriyle topluma zarar vermekten başka bir meziyetleri yok”

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan mahalle sakini İ.H.O yaşadıkları bu durumun kendilerini aciz ettiğini ve sergilenen bu çirkin tavrın sadece kendileri için değil çocukları içinde kötü bir durum olduğunu söyledi.

İ.H.O, “Şimdi burada içki içenler hem yolda geçen insanları rahatsız ediyorlar, hem de bu tavırlarıyla insanlara rahatsızlık veriyorlar. Ayrıca o içkili halleri ile direksiyon başına geçerek trafiğe çıkıyorlar. Bu insanlara bu şekilde bakıldığında, her halleriyle topluma zarar vermekten başka bir meziyetleri yok. Burada açıkça çocuklarımıza kötü örnek olmanın dışında trafiğe çıkarak ta adeta bir trafik canavarı oluyorlar. Tüm bunların önüne geçmesi gerekenler de yetkililerdir. Buradan sesleniyoruz. Bu rezalete bir dur denilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir